Cum sa faci curat in casa, in mod corect. Spatii pe care le omiti!
Cum sa faci curat in casa, in mod corect. Spatii pe care le omiti!

Cum sa faci curat in casa, in mod corect. Spatii pe care sa nu le omiti!


Cum sa faci curat in casa si sa te asiguri ca totul este ca nou. O sa iti explicam care sunt spatiile pe care mult dintre noi omit sa le curete si pe care nu ar trebui sa le ocolesti sub nicio forma.

Cum sa faci curat in dormitor si sufragerie, locul cel mai utilizat din casa

Cum sa faci curat in sufragerie
Cum sa faci curat in sufragerie

Sufrageria este unul dintre cele mai utilizate locuri din casa, camera unde ne uitam la televizor impreuna cu familia sau spatiul in care lucram de acasa. Pentru ca si acest loc trebuie curatat, o sa iti spunem ce spatii nu ar trebui sa omiti! Bineinteles, dormitorul are nevoie de atentia ta, pentru ca si acolo petreci o parte din timp.

Cum sa cureti covorul
Cum sa cureti covorul

In primul rand, incepe cu covoarele. Aspira-le extrem de bine, pe ambele parti! Da, este necesar sa aspiri covoarele pe ambele parti, pentru a elimina praful si impuritatile, dar si substantele alergene.

Nu uita ca daca stai cu geamul deschis pe timpul verii, in covoare se aduca o multime de particule de polen sau chiar mucegai, asa ca acorda multa atentie covoarelor.

In cazul in care exista pete pe covor si vrei sa le indepartezi sau pur si simplu sa cureti covorul in totalitate, iti recomandam sa pui o cantitate generoasa de bicarbonat de sodiu pe acesta si sa lasi substanta sa actioneze pe toata durata noptii. Aceasta solutie va elimina si mirosurile urate, dar si petele. A doua zi, aspira covorul foarte bine, pana ce indepartezi tot bicarbonatul de sodiu.

Mobila stearsa de praf
Mobila stearsa de praf

Urmatorul pas este sa stergi praful de pe mobila inalta, insa acorda atentie si spatiului de sub mobilier. Nu uita nici de tocurile si ramele usilor sau ale geamurilor. Plasele de tantari se demonteaza, se aspira si se spala, pentru ca de-a lungul verii s-au umplut de praf.

Canapeaua trebuie si ea curatata. Daca este din piele naturala, iti sugeram sa inlaturi praful folosind o carpa moale. Tapiteria de piele se sterge cu o laveta umeda imbibata in apa distilata, nu este indicat sa folosesti apa de la robinet din cauza continutului ridicat de clor. De asemenea, nu uda excesiv pielea.

In cazul in care canapeaua ta este din material textil, iti sugeram sa folosesti peria moale a aspiratorului pentru a elimina particulele de murdarie ce se impregneaza in fibrele materialului. Petele se indeparteaza folosind bicarbonat de sodiu si otet.

Dupa ce ai terminat cu curatarea canapelei, treci la perdele si draperii. Nu uita ca si acestea se umplu de praf si cea mai buna solutie este sa le scuturi si sa le speli.

Cum sa cureti caloriferul
Cum sa cureti caloriferul

Daca tot ai dat jos perdelele si draperiile, ar trebui sa te ocupi si de caloriferele din casa. Stergele foarte bine pe exterior, dar si prin spatiile dintre elementi, pentru ca la interior se aduna foarte mult praf.

Geamurile se curata si ele folosind alcool medicinal, pentru a le reda stralucirea. Puteti folosi si un aparat de curatat geamurile cu aburi. Totodata, acorda atentie si lampilor sau lustrelor. Sterge-le folosind carpe din bumbac sau acel pamatuf cu peri moi. Nu credem ca trebuie sa iti mai spunem sa cureti si aparatura electronica, pentru ca praful se depune si pe acestea.

Cum sa faci curat in bucatarie si baie, ce spatii sa nu omiti

Cum sa faci curat in bucatarie
Cum sa faci curat in bucatarie

Dupa ce ai terminat curatenia din sufragerie si dormitor, ar trebui sa te indrepti catre bucatarie. In cazul in care obisnuiesti sa gatesti, atunci si acest spatiu trebuie curatat foarte bine.

In primul rand, trebuie sa faci curat in dulapurile de bucatarie. Arunca alimentele vechi sau sticlele pe care nu le mai folosesti si care aduna doar praf. Renunta si la borcanele cu compot sau dulceata care stau demult si pe care nu le consumi.

Frigiderul necesita multa atentie din partea ta, asa ca nu uita cum sa elimini si mirosurile urate care apar de la alimente. Arunca toate alimentele care sunt vechi sau care sunt pe cale de a se strica.

Demontare filtru hota bucatarie
Demontare filtru hota bucatarie

Daca folosesti o hota, atunci curata filtrele foarte bine, pentru ca acolo se aduna multa grasime. Nu uita nici de exteriorul acesteia, care trebuie si el sa sclipeasca de curatenie!

Cuptorul cu microunde se curata extrem de simplu, folosind un vas de apa cu lamaie. Trebuie doar sa pornesti un program de incalzire si sa lasi apa cu lamaia sa actioneze. Dupa 2-3 minute cand programul s-a terminat, nu deschide usa si lasa aburul sa curete orice resturi alimentare. Deschide usa cuptorului dupa 5 minute, iar apoi sterge interiorul cu o laveta umeda.

Cum sa faci curat in baie
Cum sa faci curat in baie

Trecem si la curatenia in baie, pentru ca in aceasta camera a casei tale se aduna multe bacterii. Nu o sa ne oprim la fiecare operatiune in parte, pentru ca vorbim doar despre spatii pe care le omiti atunci cand faci curatenie.

Masca de sub chiuveta sau de sub cada va avea nevoie de multa atentie. Demonteaz-o, iar pe urma curata extrem de bine spatiul unde se aduna mult praf, umezeala si murdarie.

Daca folosesti si o perdea de dus sau cada, ar trebui sa o speli de mana sau sa folosesti masina de spalat. Recomandam folosirea apei caldute, in nici un caz apa fierbinte. Acorda atentie si rosturilor dintre placile de faianta, care se pot curata cu bicarbonat de sodiu si otet, dar si urmelor de calcar de pe capul de dus sau robineti. Totul trebuie sa fie curatat si sa arate ca nou!