Cum sa faci cuburi de verdeturi naturale pentru supe si ciorbe
Cum sa faci cuburi de verdeturi naturale pentru supe si ciorbe

Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale pentru supe si ciorbe


Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale pentru a le folosi iarna, pentru supe si ciorbe delicioase. Iata cum se prepara si ce trebuie sa iei in considerare atunci cand vrei sa le pui la congelat pentru o perioada indelungata.

Cum sa faci cuburi de condimente naturale pentru supe si ciorbe – Cuprins:

Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale

Cuburi de verdeturi naturale
Cuburi de verdeturi naturale

Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale. Condimente si legumele naturale sunt foarte importante atunci cand prepari o supa sau o ciorba delicioasa. Totusi, de multe ori nu vrei sa folosesti produsele din comert, asa ca cea mai buna cale si cea mai sanatoasa alternativa este sa le prepari chiar in bucataria ta.

Nu este o operatiune atat de grea si poate fi aplicata pentru condimente, verdeturi, ierburi aromatice sau legume tocate. Congelarea acestora este cea mai buna cale pentru a le pastra pentru mai mult timp, mai ales daca vrei sa eviti folosirea produselor din comert, pline de conservanti.

Citeste si: Reteta suprema de ciorba Radauteana. Dupa ce o inveti, o s-o faci saptamanal!

Cea mai buna cale pentru a pastra legumele, condimentele, verdeturile sau ierburile aromatice este sa le toci si sa le pui la congelat. Asadar, sa faci cuburi cu verdeturi naturale.

Tine minte ca aceste cuburi vor fi foarte gustoase, insa nu isi vor pastra culoarea initiala. Drept urmare, le poti folosi in supe, ciorbe sau tocanite, unde aspectul nu este cel mai important si unde gustul conteaza!

Urmatorul pas dupa tocare este sa pui ierburile, verdeturile, condimentele sau legumele tocate in forme speciale pentru cuburi de gheata. Folosind aceasta metoda, o sa stii de cate ai nevoie pentru a prepara mancarea, asa ca nu va fi nevoie sa decongelezi o cantitate mai mare.

Cuburi cu menta inghetate
Cuburi cu menta inghetate

Poti masura cantitatea pe care o adaugi in aceste forme, asa ca data viitoare cand prepari mancarea stii exact cat sa folosesti. Odata ce cuburile au inghetat, le poti pune intr-o punga de plastic, iar acestea pot fi pastrate timp de 12 luni fara absolut nicio problema. Este atat de simplu sa faci cuburi cu verdeturi naturale!

Metoda este o alternativa excelenta pentru gospodinele care folosesc produse autohtone pline de gust si savoare. Asadar, poti alege sa gatesti sanatos pentru familia ta fara sa mai folosesti produsele pline de conservanti precum acele cuburi de condimente.

Citeste si: Cum se gateste ciorba de burta si cat timp trebuie sa lasi carnea la fiert pana elimini mirosul

Atunci cand prepari aceste cuburi cu verdeturi naturale, ar trebui sa te asiguri ca nu exista frunze bolnave, asa ca te sfatuim sa le cureti foarte bine, sa le speli, iar apoi sa le usuci. Dupa aceea, le poti adauga fara nicio problema in forme pentru congelare.

Mai poti face un fel de piure din acele ierburi sau verdeturi, daca le dai prin blender si adaugi un pic de ulei. Nu uita ca uleiul va da o culoare inchisa verdeturilor, asa ca nu e cazul sa te panichezi.