Cum sa gatesti in mod corect. Greseli de evitat
Cum sa gatesti in mod corect. Greseli de evitat

Cum sa gatesti in mod corect. Greseli de evitat


Cum sa gatesti in mod corect. Cu toate ca multi dintre noi stiu sa prepare mancare, ar fi bine sa stii si care sunt cele mai frecvente greseli, dar si cum sa le eviti. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa gatesti in mod corect. Greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa gatesti in mod corect

Cum sa gatesti in mod corect
Cum sa gatesti in mod corect

Chiar daca nu esti un bucatar profesionist, ar fi bine sa stii cum sa gatesti in mod corect si care sunt cele mai frecvente greseli pe care sa le eviti.

Daca legumele nu lipsesc din mancarea ta si obisnuiesti sa le fierbi, tine minte sa le pui in apa cu gheata imediat ce le-ai scos de la fiert. Acest soc termic are rolul de a mentine legumele crocante. Explicatia este simpla, atunci cand scoti legumele de la fiert, acestea vor continua sa se gateasca datorita caldurii, asa ca socul termic va stopa fierberea acestora.

In cazul in care adaugi usturoi in mancare, ar fi bine sa stii ca acesta nu se pune la inceput, atunci cand calesti ceapa. In acest fel, eviti arderea usturoiului si gustul amarui pe care acesta il are daca este gatit prea mult. Nu uita ca ceapa poate fi calita la o temperatura inalta fara probleme, insa nu putem spune acelasi lucru despre usturoi.

Citeste si:
Cum sa scapi de viespi. Cele mai bune solutii!

In apa in care fierbi paste sau orez trebuie sa adaugi intotdeauna un pic de sare. In acest fel, mancarea ta va avea mai mult gust.

Daca iti place sa folosesti ulei de masline la gatit, este bine sa stii ca acesta se utilizeaza mai mult in salate si nu la prajit. Pentru a praji, iti recomandam sa folosesti uleiul de floarea soarelui.

Cei ce prefera carnea facuta la tigaie sau la gratar, ar trebui sa stie ca aceasta nu se mananca imediat dupa ce ai luat-o de pe foc. Explicatia este simpla, lasa carnea sa se “odihneasca” timp de cateva minute, pentru ca friptura ta sa fie suculenta si gustoasa.

Friptura
Friptura

Mai mult decat atat, carnea trebuie lasata la temperatura camerei inainte de a fi gatita si a fi pusa in tigaie ori pe gratar. Rezultatul: vei obtine fripturi suculente de fiecare data!

Si daca tot am vorbit de tigaie, atunci cand gatesti trebuie neaparat sa lasi tigaia sa se incinga. De-abia dupa aceea poti pune ingredientele, iar gustul acestora va fi mult mai bun.

De asemenea, nu trebuie sa intorci carnea de foarte multe ori atunci cand o gatesti. Friptura poate deveni prea tare si nu se va gati la fel pe fiecare parte.

Citeste si:
Curatare umidificator. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti

Citeste si: Cum sa decongelezi carnea de pui in mod corect

Totodata, atunci cand folosesti o tigaie nu trebuie sa pui foarte multe ingrediente. In primul rand, mancarea se face mult mai greu si daca vrei sa obtii o friptura crocanta va fi destul de dificil. Iti recomandam sa folosesti doua tigai, cu toate ca vei depune mai mult efort atunci cand le vei spala.

La final, iti mai spunem ca este mai bine sa gatesti legumele cu coaja. Specialistii spun ca acestea vor fi crocante la final, dar in acelasi timp vor contine si mai multe vitamine. Asadar, urmatoarea data cand o sa faci legume la cuptor, incearca sa le pui cu tot cu coaja.


Ti-a placut acest articol? Distribuie-l si prietenilor tai!

Ella