Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn. Solutii utile
Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn. Solutii utile

Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn. Solutii utile


Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn. Cele mai utile solutii pentru a il indeparta si pentru a te asigura ca vei curata suprafetele in mod corect. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn. Solutii utile – Cuprins:

De ce apare mucegaiul pe suprafetele din lemn

Lemn mucegait
Lemn mucegait

Inainte de a il curata, ar fi bine sa stii si de ce apare mucegaiul negru pe suprafetele de lemn. Nu de alta, dar este bine sa stii si cum sa previi acest lucru.

Mucegaiul negru se dezvolta cu usurinta pe supragetele de lemn daca in apropiere este o sursa de apa. Tocmai de aceea, vei vedea de multe ori urme de mucegai pe suprafetele din baie, pe sub chiuveta din bucatarie sau din baie, dar si pe suprafetele de lemn din pivnita sau din beci.

Vei mai gasi mucegai si in spatele tapetului, pe sub covor sau in colturile unei incaperi care a fost inundata. Mucegaiul mai apare si in camerele cu o ventilatie proasta sau care nu au fost aerisite o perioada mai lunga de timp.

Practic, mucegaiul apare in zonele cu umiditate ridicata si datorita faptului ca este poros, lemnul absoarbe umezeala. Drept urmare, mucegaiul se dezvolta destul de usor, iar vestea proasta este ca va fi destul de dificil de indepartat. Desigur, nu va fi imposibil sa faci asta!

Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn

Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn
Cum sa elimini mucegaiul negru din lemn

Daca te-ai lovit de aceasta problema in casa ta, atunci ar fi bine sa stii cum sa procedezi. Inainte de toate, iti recomandam sa te protejezi, asa ca ar fi bine sa porti ochelari de protectie, o masca ce iti va acoperi gura si nasul, dar si manusi de cauciuc.

Primul pas in lupta cu mucegaiul negru din lemn va fi sa aspiri suprafata sau incaperea. Acest lucru este necesar pentru a indeparta cat mai multi spori de mucegai si pentru a stopa raspandirea acestora. 

Totusi, asigura-te ca sacul aspiratorului sau compartimentul special nu este spart, pentru ca nu vei face decat sa imprastii sporii prin incaperea respectiva.

Daca mucegaiul nu a intrat adanc in lemn, atunci o sa il poti indeparta cu usurinta. Pentru a il curata, iti recomandam sa faci o solutie din 250 ml de apa calda si o lingurita de detergent lichid de vase.

Citeste si: Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Ce trebuie sa faci

Amesteca foarte bine solutia si folosind un recipient cu pulverizator curata foarte bine suprafata afectata de mucegai folosind o perie. O sa ai nevoie si de o carpa, pentru a indeparta lichidul in exces.

La final, foloseste un prosop curat pentru a absorbi cat mai multa umezeala. Dupa aceea, iti recomandam sa folosesti si otet alb pentru a stopa dezvoltarea mucegaiului pe viitor. Pulverizeaza otet alb pe suprafata afectata, iar apoi las-o sa se usuce.

O solutie alternativa este sa folosesti borax. Amesteca o lingura de borax cu 250 ml de apa, iar apoi aplica solutia pe suprafata afectata de mucegai folosind o perie moale. La final, foloseste un prosop curat pentru a absorbi lichidul in exces si lasa suprafata sa se usuce.

Iti recomandam sa eviti folosirea clorului sau a inalbitorului, pentru ca pe suprafetele din lemn nu este atat de eficient. Foloseste-l doar pentru suprafetele fara pori.