Cum sa elimini mirosul de mancare din caserolele de plastic
Cum sa elimini mirosul de mancare din caserolele de plastic

Cum sa elimini mirosul de mancare din caserolele de plastic


Cum sa scapi de mirosul de mancare din caserolele de plastic si care sunt cele mai bune solutii pentru a il elimina. Iata ce trebuie sa stii daca te-ai lovit de aceasta problema.

Cum sa elimini mirosul de mancare din caserolele de plastic – Cuprins:

Cum sa scapi de mirosul de mancare din caserolele de plastic

Cum sa scapi de mirosul de mancare din caserolele de plastic
Cum sa scapi de mirosul de mancare din caserolele de plastic

Cu toate ca este recomandat sa folosesti caserole de sticla, trebuie sa recunoastem faptul ca cele din plastic sunt la indemana oricui si chiar daca nu le manevram cu atentie nu le putem sparge.

Totusi, problema ramane dupa ce le folosim, deoarece mirosul de mancare se impregneaza in caserolele de plastic. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa il elimini si care sunt cele mai bune solutii.

Chiar daca ai incercat tot felul de detergenti de vase sau paste de curatare, acestea nu iti rezolva problema. Nu trebuie sa folosesti produse de curatare scumpe, pentru ca niste banale ingrediente o sa te ajute sa le cureti cum trebuie.

Bineinteles, primul pas va fi sa cureti caserolele de plastic folosind un detergent de vase. In acest fel, elimini petele de grasime si pregatesti caserolele pentru urmatorul pas.

Dupa ce ai curatat caserola, amesteca putin bicarbonat de sodiu si apa, pana ce obtii o pasta. Apoi, foloseste pasta pentru a curata peretii caserolei si las-o sa actioneze timp de 1-2 zile.

Intre timp, pasta de bicarbonat de sodiu se va usca, insa problema se va fi rezolvat. Totusi, in cazul mirosurilor mai persistente, mai poti repeta acesti pasi pana ce mirosul a disparut in totalitate.

Caserola spalata
Caserola spalata

Si lamaia poate actiona cu succes pentru a elimina mirosul de mancare din caserolele de plastic. Trebuie doar sa clatesti caserola cu suc de lamaie sau sa freci interiorul acesteia cu o felie de lamaie.

Zatul de cafea este de asemenea eficient atunci cand vine vorba de eliminarea mirosului neplacut din caserolele de plastic. Tot ce trebuie sa faci este sa pui zat de cafea uscat sau ud in caserola de plastic, iar apoi sa il lasi acolo pana ce mirosul a disparut.

Citeste si: Cum sa scapi de mirosul de canalizare din baie

In cazul in care nu stiai, razele soarelui sunt extrem de eficiente pentru a elimina mirosul neplacut de mancare. Lasa caserolele la soare timp de o zi si o sa vezi ca acestea nu vor mai mirosi urat.

Si o bucata de carbune va elimina mirosul neplacut din caserolele de plastic. Pune carbunele, apoi pune capacul la caserola si lasa-l sa stea acolo pana ce vei elimina complet mirosul de mancare.

Chiar si hartia de la ziar de poate ajuta pentru a elimina mirosul de mancare. Trebuie sa faci o bila de hartie folosind o pagina de la un ziar, apoi sa o pui in caserola de plastic, sa ii pui capacul si sa astepti pana a doua zi.