Miros urat in frigider. Cum sa previi formarea acestuia
Miros urat in frigider. Cum sa previi formarea acestuia

Miros urat in frigider. Cum sa previi formarea acestuia


Miros urat in frigider. Se intampla uneori ca atunci cand deschidem frigiderul sa simtim un miros neplacut. Cel mai probabil ca fiecare dintre noi se gandeste in primul si primul rand ca mirosul neplacut provine de la un aliment alterat, insa cauza nu este intotdeauna aceasta.

Prevenirea formarii bacteriilor si mucegaiului in frigider

Mucegai in frigider
Mucegai in frigider

Asadar, trebuie sa mai luam in calcul si un alt aspect extrem de important, si anume prezenta bacteriilor si mucegaiurilor periculoase in sertarele si rafturile frigiderului.

Citeste si: Setare temperatura frigider. Cum sa setezi in mod corect temperatura frigiderului

Daca ne dorim sa nu avem probleme de acest fel, trebuie sa acordam o atentie suplimentara curatarii si igienizarii frigiderului pe interior, acordand timp fiecarui sertar si raft in parte.

Iti oferim in randurile urmatoare mai multe trucuri la care ai putea apela pentru a mentine frigiderul curat si alimentele proaspete pentru o perioada mai lunga de timp si pentru a preveni formarea mirosurilor neplacute.

Depoziteaza produsele organizat in frigider

Depozitare alimente frigider
Depozitare alimente frigider

Miros urat in frigider. Incepem cu inceputul si iti spunem ca este necesar sa acorzi o atentie suplimentara depozitarii organizate a produselor in frigider.

Totodata, nu uita produsele care se pot altera usor cu zilele in frigider! O data la cateva zile ar fi indicat sa verifici toate produsele si sa te asiguri ca sunt bune inca pentru consum. Le poti muta mai in fata pe cele care urmeaza sa expire in urmatoarele cateva zile.

Tehnologia din ziua de astazi si compartimentarea inteligenta a frigiderelor ne ajuta extrem de mult in aceasta speta.

Spre exemplu, daca avem un frigider care este echipat cu un compartiment pentru alimente usor perisabile, trebuie sa stim ca il putem folosi pentru a depozita carnea sau produsele lactate.

Compartimentul special al unor frigidere este gandit special pentru legume si fructe, asa ca apeleaza la acesta pentru a le depozita separat de celelalte produse din frigider.

In acest fel, fructele si legumele se vor pastra proaspete si nu vor prelua mirosurile de la celelalte alimente.

Miros urat in frigider. Pastreaza alimentele in cutii bine inchise

Miros urat in frigider
Miros urat in frigider

Miros urat in frigider. Frigiderul sta inchis in cea mai mare parte a timpului, drept pentru care trebuie sa fim constienti de faptul ca circulatia aerului nu este cea mai buna.

Acest lucru se intampla chiar si in conditiile in care frigiderele mai noi si mai moderne sunt echipate cu sisteme de ventilatie eficiente.

Poti ajuta si tu insa la mentinerea unui aer proaspat in frigider, asa ca iti recomandam sa depozitezi alimentele in recipiente care se inchid ermetic.

In acest fel mirosurile de la anumite alimente nu se vor raspandi in intreg frigiderul si nici nu vor fi preluate de celelalte alimente.

Miros urat in frigider. Frigiderul trebuie curatat regulat si in mod corect

Curatare frigider
Curatare frigider

Desi probabil nici nu este nevoie sa facem aceasta mentiune, trebuie sa stii ca este important sa acorzi o atentie speciala curatarii si igienizarii regulate a frigiderului.

De asemenea, este important sa iei in considerare faptul ca prin curatarea frigiderului doar inlaturi petele si germenii, insa nu ii si elimini. Asa ca nu neglija nici partea referitoare la dezinfectare.

Miros urat in frigider. Poti utiliza niste produse speciale pentru a face acest lucru, produse care contin alcool sau chiar clor si care pot ucide bacteriile si virusurile periculoase.

Potrivit specialistilor, este important sa stergem rafturile si sertarele unui frigider in fiecare saptamana, in timp ce igienizarea completa a frigiderului trebuie indeplinita o data la o luna.

Cand facem asta este recomandat sa scoatem toate sertarele si rafturile pentru a ne asigura ca procesul de curatare este unul cat se poate de temeinic.

Aceiasi specialisti sustin ca dezinfectarea si curatarea constanta a frigiderului sunt metodele cele mai eficiente de a preveni si de a elimina mirosurile neplacute de la interior.

Cum sa scapi de mirosul urat din frigider

Mancare stricata
Mancare stricata

Miros urat in frigider. In cazul in care simti un miros neplacut atunci cand deschizi frigiderul, poti apela si la anumite trucuri pentru a il elimina.

Spre exemplu, poti pune in frigider o tavita cu boabe de cafea, acestea avand puterea de a prelua mirosul neplacut si de a il face sa dispara.

Este important insa ca celelalte produse din frigider sa fie depozitate in cutii inchise ermetic, acestea putand prelua la randul lor mirosul de cafea.

Si un pahar plin cu otet ar putea avea acelasi efect! De asemenea, carbunele activ si bicarbonatul de sodiu mai au proprietatea de a absorbi mirosurile neplacute!