Miros urat in prosoapele de baie. Cum sa elimini si ce trebuie sa faci
Miros urat in prosoapele de baie. Cum sa elimini si ce trebuie sa faci

Miros urat in prosoapele de baie. Cum sa elimini si ce trebuie sa faci


Miros urat in prosoapele de baie. Cum sa elimini. De ce miros prosoapele urat si ce poti face pentru a rezolva acest lucru. Iata ce trebuie sa stii daca si tu te-ai lovit de aceasta problema. Sfaturi utile pentru toti!

De ce incep prosoapele de baie sa miroasa urat?

Miros urat in prosoapele de baie
Miros urat in prosoapele de baie

Inainte de toate, ar fi bine sa stii si de ce incep prosoapele de baie sa miroasa urat. Nu de alta, dar este util sa stii ce poti face pentru a rezolva acest lucru pe viitor. Iata ce trebuie sa stii.

De ce miros urat prosoapele dupa spalare? Ei bine, principala cauza poate fi faptul ca exista mucegai in masina de spalat, iar mirosul se poate impregna pe prosoapele de baie. Totusi, totul se rezolva, asa ca iti explicam aici cum sa indepartezi mucegaiul din masina de spalat.

Un al doilea motiv pentru care prosoapele de baie miros urat este faptul ca folosesti prea mult detergent atunci cand le speli. Prosoapele se clatesc mult mai greu, asa ca vor ramane urme de detergent pe acestea, dar si urme de murdarie. Drept urmare, se dezvolta bacterii care cauzeaza mirosurile urate.

Citeste si: Cum sa elimini mirosul urat care s-a impregnat in hainele tale

Daca lasi prosoapele sa stea prea mult in masina de spalat dupa ce ciclul de spalare s-a terminat, risti ca acestea sa prinda un miros urat. Mai mult, creste si riscul de aparitie a mucegaiului in masina de spalat, asa ca ne intoarcem la primul motiv! Iti sugeram sa scoti prosoapele imediat din masina de spalat, dupa ce ciclul de spalare s-a terminat. Evita aparitia acelui miros urat in prosoapele de baie.

In cazul in care pui prea multe rufe in masina de spalat, aceasta nu va functiona cum trebuie. Detergentul nu va curata rufele cum trebuie, iar apa nu va circula in mod corect. Drept urmare, te sfatuim sa speli prosoapele de baie separat si sa nu pui prea multe in masina de spalat.

Daca folosesti un program de curatare cu apa rece, ar fi bine sa opresti acest obicei. Apa rece nu va indeparta in totalitate bacteriile ce dezvolta mirosuri urate, asa ca iti recomandam sa folosesti ciclul de spalare cu apa fierbinte. In acest fel, vei indeparta mizeria, grasimea si bacteriile. In acelasi timp, vei indeparta si mirosurile neplacute.

Prosoapele pot sa aiba miros urat si daca le depozitezi intr-un loc cu umiditate ridicata. Mai mult, acestea trebuie sa fie uscate atunci cand le pui in dulap, deoarece umiditatea poate sa favorizeze dezvoltarea bacteriilor ce dezvolta mirosuri urate.

Miros urat in prosoapele de baie. Cum sa elimini

Prosoape curate
Prosoape curate

Daca prosoapele tale de baie miros urat, atunci ar fi bine sa stii cum il poti indeparta. Cea mai la indemana solutie este sa folosesti 240 grame de bicarbonat de sodiu pe care sa il dizolvi intr-o cana cu apa fierbinte. Dupa ce bicarbonatul s-a dizolvat, pune prosoapele intr-un lighean cu apa rece, iar apoi adauga solutia din cana.

Lasa bicarbonatul sa actioneze pentru cel putin 4 ore sau peste noapte si o sa vezi ca a doua zi mirosurile urate au disparut.

Daca prosoapele au un miros urat cauzat de transpiratia excesiva, atunci poti scapa de aceasta problema folosind o solutie de apa si otet, in cantitati egale. Lasa prosoapele la inmuiat timp de 30 de minute, iar apoi spala prosoapele folosind detergent obisnuit.

Nu uita sa scoti prosoapele imediat dupa ce ciclul de spalare s-a terminat. Pune-le la uscat si o sa vezi ca mirosul urat a disparut. Iti sugeram sa le usuci la aer, nu in casa, pentru ca in acest fel vei tine sub control si umiditatea din casa ta.

Mai poti folosi otetul pentru a imbunatati ciclul de spalare al masinii tale. Selecteaza un ciclu de spalare ce foloseste apa calda sau fierbinte, adauga detergentul pe care il folosesti in mod obisnuit si apoi adauga 250 ml de otet. Pe langa faptul ca mirosurile urate vor fi eliminate, otetul va lasa si prosoapele pufoase. Este, poate, cea mai simpla metoda de a elimina acel miros urat din prosoapele de baie.