Cum sa dezinfectezi corect telecomanda televizorului si de ce sa faci acest lucru
Cum sa dezinfectezi corect telecomanda televizorului si de ce sa faci acest lucru

Cum sa dezinfectezi corect telecomanda televizorului si de ce sa faci acest lucru


In casa ta, exista anumite lucruri care pur si simplu sunt pline de microbi. Nu vorbim despre telefonul mobil, ci despre telecomanda televizorului. Tocmai de aceea ar trebui sa stii cum sa o cureti sau sa o dezinfectezi si de ce ar trebui sa faci acest lucru.

Cum sa dezinfectezi corect telecomanda televizorului si de ce sa faci acest lucru – Cuprins:

Cat de murdara poate fi telecomanda televizorului?

Telecomanda televizor
Telecomanda televizor

Conform unui studiu, telecomenzile de la televizoare sunt printre cele mai murdare lucruri pe care le poti gasi intr-o camera de hotel. Nu comparam telecomanda de acasa cu una de la hotel, insa ar trebui sa te gandesti cand ai curatat-o ultima data sau daca ai facut acest lucru vreodata.

Acum ca ti-ai dat seama ca nu ai facut niciodata acest lucru, ar trebui sa stii cum sa cureti sau sa dezinfectezi telecomanda, pentru a fi sigur ca nu o strici. Metoda este extrem de simpla si va omora toti microbii!

Nu uita ca telecomanda o scapi pe jos, stranuti sau tusesti pe ea si de multe ori pui mana murdara pe ea. Multe persoane pornesc intai televizorul atunci cand intra in casa, iar abia pe urma se spala pe maini. Va puteti imagina si singuri cat de murdara poate fi acea telecomanda.

Cum sa dezinfectezi corect si sa cureti o telecomanda de televizor

Dezinfectare telecomanda televizor
Dezinfectare telecomanda televizor

Pentru a curata si a dezinfecta o telecomanda de televizor o sa ai nevoie de o carpa moale sau discuri demachiante, alcool izopropilic 70 (cu concentratie de 70%), apa distilata, un recipient cu pulverizator si betisoare de urechi cu vata. Mare atentie, nu folosi clor sau substante de curatare pe baza de amoniac!

Pentru a prepara solutia de curatare, este nevoie sa folosesti cantitati egale de alcool izopropilic 70 si apa distilata. Pune solutia intr-un recipient cu pulverizator sau intr-un bol.

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand cureti telecomanda, este sa ii scoti bateria. Dupa aceea, pulverizeaza solutia pe o carpa uscata si curata sau inmoaie carpa un pic in solutia respectiva, daca nu ai un recipient cu pulverizator. Atentie, nu trebuie sa curga solutie din carpa, doar sa fie imbibata!

Incepi sa cureti butoanele si partea din fata a telecomenzii, partea din spate, dar nu uita nici de compartimentul pentru baterii. Cu ajutorul betisoarelor de urechi, curata si marginile butoanelor si locurile mai greu accesibile. Mai poti folosi o scobitoare sau o periuta de dinti pentru a ajunge in spatiile dintre butoane.

Daca exista pete dificile, freaca pana ce le vei scoate in totalitate. Asigura-te ca acea carpa mai este umeda, pentru ca alcoolul se evapora iar aceasta se va usca destul de repede. Dupa ce ai terminat de curatat telecomanda televizorului, las-o sa se usuce, iar apoi pune bateriile. Acum ca este curata, nu uita sa repeti acest proces o data pe saptamana, pentru a te asigura ca tii microbii la distanta!

Afla si cum sa dezinfectezi telefonul mobil sau cum sa dezinfectezi o masca de protectie reutilizabila.