Cum sa montezi un televizor pe perete
Cum sa montezi un televizor pe perete

Cum sa montezi un televizor pe perete si care este inaltimea ideala


Cum sa montezi un televizor pe perete. Afla cum sa faci asta in mod corect si care este inaltimea ideala, pentru a nu te alege cu dureri de gat sau de ochi. Ce trebuie sa stii si care sunt factorii pe care sa ii iei in considerare.

Cum sa montezi un televizor pe perete. La ce inaltime?

Cum sa montezi un televizor pe perete
Cum sa montezi un televizor pe perete

Daca tocmai ti-ai cumparat un televizor si vrei sa il montezi pe perete, ar fi bine sa stii care sunt factorii pe care sa ii iei in considerare. Nu de alta, dar inaltimea membrilor familiei, marimea televizorului sau mobila din camera sunt factori extrem de importanti pe care sa ii iei in calcul. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa montezi un televizor pe perete.

Stim cu totii ca daca televizorul este montat prea sus sau prea jos, atunci ne vom alege cu dureri de gat sau de umeri. Tocmai de aceea, trebuie sa stii care este nivelul ideal la care sa montezi televizorul, mai ales daca obisnuiesti sa te uiti la filme si seriale.

Atunci cand vrei sa montezi un televizor pe perete, trebuie sa iei ca si punct de referinta centrul ecranului. Dupa aceea, trebuie sa masori distanta din podea pana la centrul televizorului, pentru a iti da seama care trebuie sa fie inaltimea ideala.

Marea problema ramane dimensiunea televizoarelor, care este din ce in ce mai mare, iar pretul acestora in scadere. Pentru televizoarele cu diagonala de 165 cm-175 cm, expertii recomanda o distanta de aproximativ 3 metri. Daca televizorul este prea aproape, o sa te alegi cu dureri de ochi.

Citeste si: Solutie de curatat TV LED. Cum sa stergi ecranul televizorului

Bineinteles, urmatoarea intrebare este unde stai ca sa te uiti la televizor. Inaltimea canapelei sau a scaunelor este foarte importanta asa ca ar fi bine sa iei in considerare si aceste valori. Daca ai si scaune si canapea, ar fi bine sa faci o medie a inaltimii astfel incat sa fii sigur ca te uiti fix la centrul televizorului. Cel mai bine este sa pozitionezi televizorul cat mai aproape de nivelul ochilor.

Daca iei in considerare montarea unui telvizor deasupra unui semineu ar fi bine sa stii ca nu este indicat sa faci acest lucru. Caldura provenita de la arderea lemnelor ar putea strica ecranul sau alte componente si asta inseamna mai multe probleme.

In cazul in care nu exista spatiu, poti instala televizorul si la o inaltime mai mare. Totusi, ar fi bine sa cumperi un suport de televizor care se ajusteaza, pentru a te asigura ca nu o sa te alegi cu dureri de gat atunci cand urmaresti serialul sau filmele artistice preferate. De aceea trebuie sa stii cum sa montezi un televizor pe perete.

Desigur, ideal ar fi sa masori de doua ori si sa montezi o singura data. Masoara nivelul la care te uiti la televizor din 3 unghiuri diferite si fa semne pe perete folosind un creion. In acest fel, vei afla care este inaltimea la care acesta trebuie montat. Dupa aceea, centrul televizorului va trebui sa fie montat la jumatatea acestei linii.