Cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus, cauzate de apa dura
Cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus, cauzate de apa dura

Cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus, cauzate de apa dura


Pentru ca ne lovim in fiecare zi de depunerile de calcar, ne-am gandit ca ar fi folositor sa stii cum sa cureti capul si cabina de dus, atunci cand ai probleme cu apa dura. Iata cum sa procedezi si care sunt metodele care te scapa de depunerile de calcar.

Cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus, cauzate de apa dura – Cuprins:

Cu ce se curata calcarul de pe cabina de dus?

Cabina de dus
Cabina de dus

Cateodata, acele pete de calcar pe care le gasim pe cabina de dus par imposibil de curatat. Totusi, nimic nu este imposibil, asa ca te vom invata ce trebuie sa faci pentru a scapa de acele depuneri de minerale.

Otet alb
Otet alb

Ca de fiecare data, o solutie de otet cu apa (50:50) va face minuni, asa ca pune lichidul intr-o sticla cu pulverizator. Apoi, pulverizeaza solutia pe toata suprafata geamului din cabina de dus si pune accent mai ales pe zonele afectate.

Lasa solutia sa actioneze timp de 5-10 minute sau mai mult, in cazul in care depunerile de calcar sunt destul de serioase. Dupa ce timpul a trecut, clateste foarte bine.

In cazul in care nu ai reusit sa cureti toate depunerile, iti sugeram sa adaugi mai mult otet in solutie, sa pulverizezi din nou si sa lasi sa actioneze mai mult timp.

Cateodata, poti lasa solutia sa actioneze peste noapte, nu este absolut niciun fel de problema. La final, clateste si sterge geamul foarte bine.

Bicarbonat de sodiu si lamaie
Bicarbonat de sodiu si lamaie

Sucul de lamaie poate inlocui otetul, asa ca il poti pune in sticla cu pulverizator. Dupa aceea, pulverizeaza sucul pe geamurile cabinei de dus. Urmatorul pas este sa pui putina apa intr-un bol unde ai pus bicarbonat de sodiu. Amesteca pana ce obtii o pasta.

Folosind un burete de vase, ia putina pasta pe partea abraziva a buretelui si curata geamurile cat timp sunt ude de la sucul de lamaie. O sa vezi o reactie chimica, insa nu te speria, nu este nimic periculos. Dupa ce ai curatat, clateste foarte bine cu dusul, iar apoi sterge foarte bine geamurile.

Afla si cum sa cureti petele de calcar din baia ta, provocate de apa dura!

Cum sa cureti calcarul de pe capul de dus

Depuneri calcar pe para de dus
Depuneri calcar pe para de dus

Cea mai simpla metoda de a curata este sa folosesti otet. Iti recomandam sa demontezi capul de dus si sa il pui intr-un vas cu otet. Lasa-l acolo timp de 3-4 ore, iar dupa aceea freaca depunerile de calcar cu o perie, pentru a le putea indeparta in totalitate.

In cazul in care nu poti detasa capul de dus, iti recomandam sa folosesti o punga, exact cum ai procedat in cazul curatarii robinetelor. Pe scurt, pune otet intr-o punga, iar apoi baga capul de dus in punga, legand-o cu ajutorul unui elastic de cauciuc. Lasa otetul sa actioneze 3-4 ore, iar apoi freaca folosind o perie.

Curatare para de dus
Curatare para de dus

Pe acelasi principiu, poti folosi o solutie din 4 linguri de otet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 2 cani de apa. Amesteca foarte bine solutia, iar apoi pune capul de dus in acel vas. Daca nu il poti demonta, foloseste o punga pentru a o lega de para de dus.

Lasa solutia sa actioneze timp de o ora, dupa care clateste cu apa din abundenta. In cazul in care mai sunt mici depuneri, poti folosi o periuta de dinti sau un burete inmuiat in solutia respectiva, pentru a freca acele zone.