Cum sa cureti boilerul de calcar
Cum sa cureti boilerul de calcar

Cum sa cureti boilerul de calcar, daca ai probleme cu apa dura


Cum sa cureti boilerul de calcar. Afla ce trebuie sa faci pentru curatarea boilerului, daca exista depuneri de calcar cauzate de apa dura. Dupa cum bine stim, apa dura este o adevarata problema, asa ca ar trebui sa stii ce sa faci.

Cum sa iti dai seama ca exista depuneri de calcar in boiler

Depuneri de calcar pe rezistenta de boiler
Depuneri de calcar pe rezistenta de boiler

Cum sa cureti boilerul de calcar. Desigur, inainte sa actionezi impotriva depunerilor de calcar, trebuie sa stii si care sunt problemele care apar la un boiler. Nu de alta, dar boilerul nu va scoate niciun zgomot daca este acoperit in totalitate de calcar sau exista un strat solid.

Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat

Iti poti da seama destul de usor atunci cand exista depuneri de calcar in boiler, iar principala este ca boilerul nu va face apa calda. Acest lucru se intampla deoarece rezistenta din interiorul acestuia este acoperita de un strat gros de calcar.

De asemenea, boilerul va functiona greu, vor exista zgomote pe traseul de apa sau presiunea va fi scazuta. Calcarul se depune si pe anodul de magneziu, o piesa care trebuie sa protejeze rezervorul boilerului de coroziune.

Cum sa cureti boilerul de calcar

Cum sa cureti boilerul de calcar
Cum sa cureti boilerul de calcar

In primul rand, trebuie sa golesti rezervorul, asa ca este nevoie sa opresti scoti boilerul din priza si sa inchizi robinetul de apa rece al acestuia. Dupa aceea, va fi nevoie sa pui o galeata sub rezervor si sa deschizi supapa de evacuare a grupului de siguranta, pentru ca apa sa se scurga.

Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus, cauzate de apa dura

In cazul in care vrei ca apa sa se scurga mai repede, poti deschide si un robinet de apa de la o chiuveta sau de la cada. Dupa ce apa nu mai curge, este timpul sa scoti termostatul.

Capacul inferior al boilerului trebuie desurubat, pentru a ajunge la carcasa electrica. Inainte de toate, deconecteaza firele de impamantare ale termostatului, aflate in borna de sub capac.

Cum sa cureti boilerul de calcar. Cand scoti termostatul, trage in jos si ai grija sa il tii intr-o pozitie verticala pana ce va iesi complet. Nu te grabi, pentru ca termostatul poate fi deteriorat destul de usor.

Cum sa cureti boilerul de calcar. Rezistenta
Rezistenta boiler acoperita de calcar

Acum, este momentul sa te ocupi de rezervor. Deschide-l cu ajutorul unei chei tubulare, dar ai grija sa pui bine suruburile pentru a nu le rataci. La ultimul surub, ai grija sa tii de capac, pentru ca acesta o sa cada daca nu mai are sustinere.

Tine-l in pozitie orizontala pentru a nu il indoi si pentru a evita ca depunerile de calcar sa se scurga sau sa cada.

Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar de pe un robinet

Cum sa cureti boilerul de calcar. Urmatorul pas este sa indepartezi depunerile de calcar acumulate in rezervor, asa ca inainte de acest lucru pune-ti o pereche de manusi. Iti recomandam sa stergi si peretii interiori ai boilerului.

In acelasi timp, ar fi bine sa verifici si tarea garniturii, iar daca aceasta are urme de calcar, spal-o foarte bine si usuc-o inainte de a o pune la loc.

Si teaca sondei trebuie curatata de calcar, asa ca iti recomandam o perie de alama.

Rezistenta poate fi curatat intr-o solutie cu otet, asa ca lasa acidul sa indeparteze depunerile de calcar timp de 20 de minute. Poti folosi si un gel anticalcar.

Acum ca ai terminat, trebuie sa montezi la loc toate piesele pe care le-ai demontat.