Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua
Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua

Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua


Curatare cabina dus de calcar. Iata cum sa o faci sa arate ca noua si ce substante ar trebui sa folosesti pentru a indeparta depunerile de calcar provocate de apa dura. Cele mai utilizate solutii!

Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua

Curatare cabina dus de calcar. Cum sa procedezi

Curatare cabina dus de calcar
Curatare cabina dus de calcar

De multe ori ne-am lovit de depunerile de calcar cauzate de apa dura. In cazul in care si tu ai o cabina de dus acasa, cu siguranta ai intampinat aceasta problema des intalnita in mai toate casele. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa procedezi, pentru ca este nevoie de o curatare pentru cabina de dus.

Pentru aceasta operatiune o sa si nevoie de un ingredient minune pe care mai mult ca sigur il ai in casa si anume otetul sau acidul acetic, insa si de bicarbonat de sodiu. Acesta va dizolva depunerile de calcar care s-au adunat de-a lungul timpului.

Pentru inceput, o sa fie nevoie sa umpli cu otet un recipient cu pulverizator. Dupa aceea, va fi necesar sa pulverizezi otetul pe toata suprafata cabinei de dus afectata de depunerile de calcar si sa lasi acidul acetic sa actioneze timp de 10 minute.

Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat

Urmatorul pas pentru o curatare a unei cabine de dus este sa folosesti un burete pe care sa pui bicarbonat de sodiu si sa freci foarte bine cabina de dus. Bicarbonatul va actiona ca un abraziv, in timp ce otetul va dizolva petele de apa dura si depunerile de sapun.

La final, va fi nevoie sa clatesti geamul cu apa de la dus, iar apoi sa il stergi folosind o laveta din microfibra. Pentru rezultate exceptionale ar fi bine sa folosesti si un produs pentru curatarea geamurilor.

Mai poti folosi si o lamaie pe care sa o tai pe jumatate. Dupa aceea, presara bicarbonat de sodiu pe aceasta si freaca temeinic geamurile cabinei de dus. Acidul din lamaie reactioneaza cu bicarbonatul de sodiu si in urma acesteia va iesi o spuma. Nu te speria, pentru ca nu iti va face rau.

Dupa o curatare pentru cabina de dus, unii experti recomanda sa folosesti un pic de ulei esential de lamaie cu ajutorul careia sa stergi geamurile cabinei de dus. Pe langa faptul ca aceasta va mirosi foarte frumos, uleiul va impiedica apa sa se mai depuna pe geamurile cabinei.

Cum sa mentii cabina de dus curata

Pete de apa dura
Pete de apa dura

Acum ca ai efectuat o curatare pentru cabina de dus, ar fi bine sa stii si cum sa o mentii curata. Nu de alta, insa nu credem ca ai vrea sa stai mereu sa o cureti sau sa o cureti dupa fiecare dus pe care il faci in fiecare zi.

Ei bine, cea mai simpla metoda de a iti mentina cabina de dus curata este sa o stergi dupa fiecare folosire. Petele de apa dura apar dupa ce picaturile de apa se usuca, asa ca cea mai buna metoda este de a preveni uscarea picaturilor.

De asemenea, o data pe luna ar fi bine sa repeti operatiunea de curatare, pentru a te asigura ca vei indeparta toate depunerile care pot aparea de-a lungul acestei perioade.