Reteta sos de marar. Cum sa il pregatesti sa iasa delicios
Reteta sos de marar. Cum sa il pregatesti sa iasa delicios

Reteta sos de marar. Cum sa il pregatesti sa iasa delicios


Reteta sos de marar. Afla cum sa pregatesti acest sos pentru a iesi absolut delicios, de ce ingrediente ai nevoie, care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si la ce mancaruri il poti folosi. Iata ce trebuie sa stii!

Reteta sos de marar. Cum sa il pregatesti sa iasa delicios – Cuprins:
Reteta sos de marar. Cum sa il pregatesti sa iasa delicios
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente sos de marar
  • 1 legatura de marar verde
  • 100 g smantana (30% grasime)
  • 350 g lapte
  • 35 unt
  • 30 g faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare

Cum sa prepari sos de marar. Reteta si ingrediente

Sos de marar
Sos de marar

Daca nu ai preparat pana acum sos de marar, cu siguranta nu o sa fie ultima data, pentru ca de acum incolo o sa il incerci mereu. Este absolut delicios!

Pentru a il pregati, o sa ai nevoie de o cratita, pe care o pui la foc mic si in care adaugi untul. Dupa ce untul s-a topit, adauga faina, putin cate putin si amestecand incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Mai departe, se adauga cele 350 g de lapte, amestecand incontintuu pentru a nu se forma cocoloase de la faina. Pentru asta poti folosi un tel sau o lingura de lemn.

Dupa ce ai adauga si laptele, sosul de marar se lasa la fiert timp de 5 minute, insa in tot acest timp amesteca-l pentru ca acesta sa nu inceapa sa se lipeasca de cratita ta.

Urmatorul pas va fi sa adaugi si smantana. Mare atentie, aceasta trebuie sa fie cu 30% grasime adica mai groasa si se adauga in timp ce sosul este inca pe foc.

Citeste si: Cum sa prepari sos de mustar si la ce mancaruri se potriveste

Dupa ce ai adaugat smantana, amesteca iarasi foarte bine pentru a te asigura ca nu vor exista cocoloase si ca toata compozitia se va omogeniza.

In cazul in care exista cocoloase in sosul obtinut de tine, atunci il poti strecura, nu este o problema chiar atat de mare. Asa ca, oricum ar fi, sosul inca poate fi folosit.

Mai departe, se opreste focul si se va adauga mararul tocat foarte bine. Amesteca din nou foarte bine, iar apoi adauga o lingurita cu zeama de lamaie, dar si sare, dupa gust.

Amesteca foarte bine pana ce sarea se va dizolva si gusta din nou sa vezi daca este indeajuns de sarat. In cazul in care iti place ca sosul sa fie acrisor, mai poti adauga 1-2 lingurite cu zeama de lamaie.

Reteta de sos de marar este gata! Tot ce mai trebuie sa stii este ca il poti savura cu o portie de somon la cuptor, cu rasol de vita, dar si cu o portie de piept de pui la cuptor sau la gratar. Il mai poti incerca si cu o portie de cartofi fierti sau la cuptor.