Sos remoulade. Cum sa il prepari si care este reteta
Sos remoulade. Cum sa il prepari si care este reteta

Sos remoulade. Cum sa il prepari si care este reteta


Sos remoulade. Cum sa il pregatesti la tine acasa, care este reteta originala, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine acest sos rece. Ce trebuie sa stii si cine a inventat acest sos.

Sos remoulade. Cum sa il prepari si care este reteta – Cuprins:
Sos remoulade. Cum sa il prepari si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente sos remoulade
  • 225 g maioneza
  • 4 lingurite castraveti murati tocati
  • 2 lingurite capere tocate marunt
  • 2 lingurite patrunjel verde tocat
  • 2 lingurite mustar (de preferat Dijon)
  • 3 lingurite ceapa verde tocata
  • ½ lingurita tarhon verde tocat
  • 2 fileuri de ansoa (optional)
  • sare
  • piper

Cand a aparut acest sos

Sos remoulade
Sos remoulade

Conform istoriei, acest sos remoulade a aparut in Franta, in jurul secolului al XVII-lea. Se pare ca numele este derivat din “ramolas” (hrean), care si acesta era derivat din latina, “armoracea”.

Totodata, sosul era folosit intr-o perioada in care frigiderele nu existau, asa ca deseori era utilizat pentru a ascunde mirosurile provenite de la mancarea care se strica. Stim ca nu suna prea bine, insa asta spune istoria.

Sosul remoulade este utilizat un foarte multe bucatarii din intreaga lume si fiecare civilizatie l-a folosit la diverse preparate. De exemplu, in Belgia se foloseste cu cartofi prajiti, in timp ce in Germania se utilizeaza ca ingredient in salata de cartofi sau cu peste prajit.

Citeste si: Cum sa faci sos dulce acrisor. Reteta si lista de ingrediente

In Suedia, acest sos este folosit ca si condiment pentru peste prajit, iar in Polonia acesta este utilizat pentru mancaruri de tip fast food precum hot dog, hamburger sau zapiekanka.

Americanii folosesc sos remoulade atunci cand gatesc frute de mare sau sandvisuri cu carne de curcan, iar in Danemarca se foloseste pentru sandvisurile cu roast beef sau fish and chips (peste cu cartofi prajiti).

Reteta sos remoulade. Cum sa il prepari si care sunt ingredientele

Ingrediente necesare pentru sos
Ingrediente necesare pentru sos

In cazul in care nu vrei sa cumperi maioneza si vrei sa o prepari la tine acasa, afla ca o sa ai nevoie de 3 galbenusuri de ou, 250 ml de ulei de floarea soarelui, 1 lingura cu zeama de lamaie, 3 lingurite de mustar si 1/2 lingurita de sare.

Maioneza se prepara destul de usor, ai nevoie de un mixer si de un castron mai adanc, sa nu te murdaresti. Incepi prin a pune galbenusurile de ou, sarea si mustarul in castron, iar apoi amesteci pana la omogenizare.

Dupa aceea, pune uleiul putin cate putin, pana ce incorporezi acest ingredient. Adauga si zeama de lamaie si totul se amesteca pana la omogenizare, iar maioneza este gata.

Asadar, dupa ce ai pregatit maioneza, va trebui sa toci restul ingredientelor necesare pentru a face sos remoulade. Maioneza se pune peste toate aceste ingrediente, iar apoi se amesteca foarte bine.

Dupa preparare, acesta se poate pastra pentru maximum 2-3 zile la frigider. Se poate servi cu hamburger, cartofi prajiti, peste prajit sau pane, dar si cu legume crude precum telina, andive sau morcovi.