Cum sa prepari sos de mustar si la ce mancaruri se potriveste
Cum sa prepari sos de mustar si la ce mancaruri se potriveste

Cum sa prepari sos de mustar si la ce mancaruri se potriveste


Cum sa prepari sos de mustar. Afla care este cea mai simpla reteta, de ce ingrediente ai nevoie, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, dar mai ales la ce preparate poti asocia acest sos. Ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari sos de mustar si la ce mancaruri se potriveste – Cuprins:
Cum sa prepari sos de mustar si la ce mancaruri se potriveste
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente sos de mustar
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana dulce pentru gatit
  • 50 g unt (80% grasime)
  • 50 g faina
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • patrunjel verde (optional)

Cum sa faci sos de mustar. Reteta simpla

Sos de mustar
Sos de mustar

Inainte de a prepara reteta pentru sos de mustar, trebuie sa iti spunem ca acesta poate fi asociat cu mancaruri precum peste la gratar, carne de vita la gratar, rasol de vita ori carne de pui fripta sau fiarta.

Pentru a prepara sosul de mustar ai nevoie de ocratita mai adanca, pe care o pui pe foc si in care pui untul la topit. Adauga si un praf de sare, iar apoi las-o la foc mediu pana ce untul se topeste.

Dupa ce untul s-a topit, adauga si faina, amestecand incontinuu pana ce compozitia se va albi un pic. Acum ca ai incorporat si faina, este momentul sa adaugi laptele rece.

Laptele se pune putin cate putin, amestecand incontinuu pentru a evita aparitia cocoloaselor. Pentru a obtine rezultate mai bune, iti recomandam sa folosesti un tel pentru a amesteca mai bine.

Dupa adaugarea laptelui, continua sa amesteci acest sos de mustar pana ce ajunge la punctul de fierbere, dupa care dai focul mic.

Amesteca in continuare pentru a evita formarea cocoloaselor, care nu sunt chiar placute daca le gasesti in sos si va trebui sa il strecori. Sosul trebuie sa fiarba aproximativ 10 minute pentru ca faina sa se gateasca.

Sos cu patrunjel
Sos cu patrunjel

La final, se adauga cele 2 linguri de mustar Dijon, smantana dulce pentru gatit, sare si piper proaspat macinat dupa gust. Sosul se mai lasa la fiert inca 3 minute si se amesteca foarte bine pana la omogenizare.

Dupa ce ai stins focul, sosul se lasa la racit, insa trebuie sa stii ca la suprafara se va forma o coaja, exact ca la crema de vanilie. Tocmai de aceea, trebuie sa il acoperi cu o folie alimentara, insa direct pe suprafata.

Citeste si: Cum sa faci sos de usturoi KFC. Reteta secreta si ingrediente

Mai poti adauga si putin patrunjel tocat, dupa gust, insa nu este obligatoriu. Daca alegi sa pui patrunjel tocat, pune putin deasupra si este de ajuns. Poti face acest sos de mustar un pic mai special cu putina verdeata deasupra.

Totodata, poti inlocui patrunjelul tocat cu ierburi aromatice uscate. Totul tine de gust si de asocierea pe care o faci cu preparatele. Acum ca reteta de sos este gata, iti dorim pofta buna!