Cum sa prepari ciorba de pui cu zeama de varza si care este reteta
Cum sa prepari ciorba de pui cu zeama de varza si care este reteta

Cum sa prepari ciorba de pui cu zeama de varza si care este reteta


Cum sa prepari ciorba de pui cu zeama de varza. Afla cum sa faci acest fel de mancare pentru cei dragi, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care este cea mai buna retete. Cum se face si care sunt pasii!


Cum sa prepari ciorba de pui cu zeama de varza si care este reteta – Cuprins:
Cum sa prepari ciorba de pui cu zeama de varza si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5 portii
Ingrediente
Ingrediente ciorba de pui
  • 1 kg carne de pui
  • 2 litri de apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 l zeama de varza
  • 800 g rosii in bulion
  • sare
  • patrunjel (optional)

Ciorba de pui cu zeama de varza. Cum sa o faci si care este reteta

Ciorba de pui cu zeama de varza
Ciorba de pui cu zeama de varza

Daca si tu vrei sa prepari aceasta ciorba de pui afla ca nu este deloc greu, insa trebuie sa respecti anumiti pasi pentru a te asigura ca va iesi delicioasa.

Vei incepe cu carnea de pui, care se taie in bucati mai mici si se pune la fiert intr-o oala in care ai pus cei 2 litri de apa si putina sare, dupa gust. De asemenea, se pot folosi si maruntaie de pui, asadar daca iti plac le poti adauga si pe aceasta in oala cu carne.

Carnea se fierbe aproximativ o ora, asa ca va trebui sa o verifici pentru a vedea cand este gata. Intre timp, va trebui sa te ocupi de legume.

Ceapa se curata si se toaca marunt, la fel si morcovul. De asemenea, cartofii se curata de coaja si se taie in bucati potrivite, nici prea mari nici prea mici. Optional, morcovul se poate da prin razatoare.

Citeste si: Reteta suprema de ciorba Radauteana. Dupa ce o inveti, o s-o faci saptamanal!

Ca si legume, se mai poate adauga ardei gras, dar si radacinoase. Desigur, daca vrei si alte legume, le poti adauga fara niciun fel de problema, gustul ciorbei de pui nu va fi afectat absolut deloc! Mai poti adauga si un cub concentrat de pui, insa doar daca tii neaparat.

Legumele taiate se adauga in oala, iar apoi totul se lasa la fiert timp de o ora. Dupa ce legumele au fiert, se adauga cei 100 ml de zeama de varza si bulionul.

Ciorba de pui cu zeama de varza se mai lasa la fiert pana ce da in clocot de inca 2-3 ori. In cazul in care iti place ca ciorba sa aiba si fidea, o poti adauga la final, pentru ca va fierbe foarte repede.

La final, pune patrunjelul tocat si opreste focul. Apoi, pune capacul la oala cu ciorba si las-o sa stea asa timp de 30 de minute, dupa care o poti servi! Iti dorim pofta buna!