Cum sa faci ciorba de costita afumata. Reteta si lista cu ingrediente
Cum sa faci ciorba de costita afumata. Reteta si lista cu ingrediente

Cum sa faci ciorba de costita afumata. Reteta si lista cu ingrediente


Ciorba de costita afumata. Afla care este cea mai buna reteta, de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii pentru a prepara aceasta reteta delicioasa. Ce trebuie sa stii atunci cand o pregatesti.

Cum sa faci ciorba de costita afumata. Reteta si lista cu ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci ciorba de costita afumata. Reteta si lista cu ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 5-6
Ingrediente
  • Ingrediente ciorba de costita afumata
  • 1 kg coaste afumate de porc
  • 200 g bulion de rosii
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 litru zeama de varza murata
  • sare
  • boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin uscate
  • tarhon
  • leustean

Reteta ciorba de costita afumata. Cum sa o prepari

Ciorba de costita afumata
Ciorba de costita afumata

In cazul in care nu ai mai preparat ciorba de costita afumata, trebuie sa te avertizam de la inceput ca este foarte gustoasa si ca o sa o prepari destul de des dupa ce o sa o gusti. Asadar, mare atentie la silueta!

Primul pas pe care trebuie sa il faci va fi sa tai coastele si sa le pui intr-o oala incapatoare, in care adaugi si 5 litri de apa. Dupa aceea, pune si cateva boabe de piper, adauga frunzele de dafin, iar apoi aprinde focul.

Coastele afumate de porc trebuie sa fiarba la foc mic, asa ca nu grabi procesul si lasa-le la fiert timp de o ora. O sa vezi ca se formeaza si o spuma deasupra, asa ca o sa fie nevoie sa o cureti folosind o spumiera.

Intre timp, trebuie sa te ocupi si de legume. Toate se taie in bucatele mici, numai cartofii in cuburi mai mari. Curata bine morcovii, telina si pastarnacul, iar apoi taie-le in bucatele mici.

Coasta de porc afumata
Coasta de porc afumata

Dupa ce a trecut timpul de fierbere a coastelor afumate de porc este momentul sa adaugi si legumele. Prima data vei pune ceapa, pastarnacul, telina si ardeiul gras, iar apoi le lasi sa fiarba timp de 10-15 minute.

Urmatorul pas va fi sa adaugi cartofii, pe care ii lasi sa fiarba timp de 15-20 de minute. Dupa ce timpul a trecut, se Adauga bulionul de rosii, iar apoi amesteca foarte bine si lasa ciorba de costita afumata sa fiarba timp de 10 miunte.

Citeste si: Cum sa faci ciorba de perisoare. Reteta pas cu pas

Dupa ce au trecut cele 20 de minute adauga si zeama de varza. Lasa ciorba sa dea in clocot, iar la final adauga si sarea. Neaparat trebuie sa gusti ciorba inainte de a adauga sare, pentru ca este posibil sa fie deja sarata de la coasta afumata si zeama de varza. Asadar, nu risca sa o faci prea sarata.

Dupa ce ai adaugat sarea, ciorba se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se stinge focul. La final toaca leusteanul si tarhonul, iar apoi adauga-le in ciorba. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!