Reteta supa crema de spanac. Cum sa faci acest fel de mancare la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, care este modul de preparare, dar si care este secretul pentru ca supa sa iasa cremoasa. Ce trebuie sa stii si tu!
- 500 g spanac proaspat sau 250 g spanac congelat
- 300 g cartofi albi
- 1 litru supa de pui sau supa de legume
- 150 g smantana lichida pentru gatit
- 20 grame de unt
- 1 lingura de ulei
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
Supa crema de spanac. Cum sa o prepari dupa cea mai simpla reteta
Daca si tu vrei sa prepari aceasta reteta de supa crema de spanac te anuntam de la inceput ca nu este deloc greu, asa ca si daca te descurci foarte bine prin bucatarie tot o sa fie simplu.
Primul pas pe care trebuie sa il faci va fi sa speli spanacul foarte bine, asta in cazul in care folosesti spanac proaspat pe care tocmai l-ai cumparat de la piata. Este o operatiune migaloasa, in care iei fiecare frunza de spanac pe care o cureti bine de pamant sau nisip.
Intre timp, ocupa-te si de cartofi. Acestia se curata si se taie cuburi. Lasa-i deoparte, pentru ca ii vom folosi mai tarziu in reteta de supa crema de spanac.
Nu uita nici de supa de pui sau de legume, poti folosi ce doresti insa asigura-te ca aceasta va fi fierbinte in momentul in care o vei folosi. Optional, poti folosi si apa fierbinte, nu este absolut nicio problema, doar ca la final supa nu va mai fi atat de consistenta.
Dupa ce ai terminat de spalat spanacul (Spinacia oleracea) si acesta s-a zvantat, este momentul sa il pui la fiert. Inainte de asta, trebuie sa mai stii ca separat iti va trebui un castron mare cu apa foarte rece sau in care poti pune si niste cuburi de gheata. Spanacul se va scoate de la fiert si se va pune direct in apa rece.
Pentru a fierbe frunzele, ai nevoie de o oala in care pui 4-5 litri de apa si atunci cand a dat in clocot pui spanacul la fiert timp de 1 minut. Nu trebuie sa lasi foarte mult la fiert, doar cat sa isi mai piarda din volum. Dupa aceea, scoate spanacul folosind o spumiera si pune-l in vasul cu apa foarte rece.
Dupa ce spanacul s-a racit, acesta se pune la scurs. O sa ai nevoie de o strecuratoare pentru paste, este cea mai buna ustensila pe care o poti folosi in acest caz si care te va ajuta sa prepari aceasta supa crema de spanac mai repede.
In timp ce spanacul se scurge, trecem la prepararea celorlalte ingrediente. Asadar, ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul. Este momentul sa tragem totul la tigaie, asa ca o sa ai nevoie de o cratita pe care o pui pe foc si in care pui o lingura cu ulei si untul.
Imediat ce untul s-a topit, adauga ceapa tocata si usturoiul, iar apoi pune un praf de sare. Caleste totul pana ce ceapa devine sticloasa, iar apoi adauga cartofii pe care i-ai taiat mai devreme.
Citeste si: Cum sa prepari supa crema de leurda cu cartofi. Reteta, lista cu ingrediente
Amesteca totul timp de 2-3 minute, iar apoi adauga 1 litru de supa de pui fierbinte sau supa de legume, este la alegerea ta. Lasa oala pe foc si atunci cand poti sa infigi o furculita foarte usor in cartofi inseamna ca acestia sunt fierti.
Urmatorul pas va fi sa adaugi spanacul care a stat la scurs. Toata supa se mai lasa la fiert timp de 5 minute, dupa care oala se ia de pe foc. Reteta este aproape gata, acum nu mai trebuie decat sa folosesti un blender pentru a transforma totul intr-o supa crema de spanac absolut delicioasa si sa adaugi smantana lichida pentru gatit.
Este momentul in care adaugi sare si piper dupa gust, asa ca asigura-te ca gusti totul dupa ce ai terminat! Supa se poate servi ca atare sau poti folosi 2-3 felii de paine mai veche pentru a face niste crutoane.