Cum sa faci ciorba de macris. Reteta cu afumatura si ou
Cum sa faci ciorba de macris. Reteta cu afumatura si ou

Cum sa faci ciorba de macris. Reteta cu afumatura si ou


Cum sa prepari ciorba de macris la tine acasa. Afla care este reteta cu afumatura si ou, dar si ce pasi trebuie sa respecti pentru a obtine gustul traditional. Ce trebuie sa stii si de ce ingrediente ai nevoie.

Cum sa faci ciorba de macris. Reteta cu afumatura si ou – Cuprins:
Cum sa faci ciorba de macris. Reteta cu afumatura si ou
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 7-8
Ingrediente
Ingrediente ciorba de macris
  • 1 kg macris
  • 500 gr slanina afumata sau orice carne afumata
  • 250 g smantana
  • 8 oua
  • 1 lingura faina
  • sare

Reteta ciorba de macris. Cum sa o prepari cu afumatura si ou

Reteta ciorba de macris
Reteta ciorba de macris

Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de macris, primul lucru pe care trebuie sa il faci va fi sa speli foarte bine frunzele de macris. Acorda atentie acestui aspect, pentru ca este posibil sa fie si urme de pamant.

Rupe frunzele, iar apoi toaca macrisul marunt si pune-l deoparte. Dupa aceea, trebuie sa tai bucataele slanina afumata insa daca nu ai poti folosi orice carne afumata sau ce iti place.

Dupa aceea, ai nevoie de o oala in care sa pui 2 litri de apa, dupa care o pui la fiert. Adauga slanina afumata pe care ai taiat-o bucatele si las-o sa fiarba.

Atunci cand slanina a fiert, se adauga si frunzele de macris. Trebuie sa stii ca au nevoie de 10-15 minute pentru a fierbe, asa ca nu o sa astepti foarte mult.

Citeste si: Cum sa faci ciorba de perisoare. Reteta pas cu pas

Cele 8 oua se vor sparge intregi in supa, iar dupa asta se ciorba de macris se lasa sa fiarba pentru inca 10-15 minute. Lasa-le ouale sa fiarba fara sa amesteci ciorba, pentru a ramane intregi.

Dupa asta, se amesteca faina impreuna cu smantana si se va adauga in ciorba. Amesteca foarte bine ciorba si la final gusta sa vezi daca are nevoie de sare. In cazul in care slanina este sarata, cum se intampla de cele mai multe ori, ciorba nu o sa aiba nevoie de foarte multa sare.

Totodata, nu uita ca macrisul ii da ciorbei o tenta acrisoara, asa ca nu trebuie sa exagerezi cu cantitatea de sare pe care o pui. 

Daca nu ai slanina acasa, afla ca poti folosi pentru prepararea ciorbei si kaizer, jambon sau carne de porc afumata. Gustul nu o sa fie foarte schimbat, insa trebuie sa recunoastem faptul ca slanina ii da un gust aparte ciorbei. Si, bineinteles, nu trebuie sa uitam faptul ca reteta traditionala se face cu slanina.

Acum ca ciorba de macris este gata, nu putem decat sa iti uram pofta buna. Insa mare atentie, pentru ca este un preparat destul de greu, asa ca nu exagera cu cantitatea!