Cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris
Cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris

Cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris


Daca iti place salata de icre, atunci avem o reteta speciala pentru tine! O sa iti aratam cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris. Nu o sa te mai saturi mancand acest preparat, asa ca trebuie sa inveti cum sa iti surprinzi si prietenii.

Cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris – Cuprins:
Cum sa faci cea mai delicioasa salata de icre cu gris
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente salata de icre cu gris
  • 100 gr icre proaspete de crap sau hering
  • 100 gr gris
  • 300 ml ulei
  • ceapa rosie sau alba tocata marunt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 linguri apa minerala

Cum sa prepari salata de icre cu gris

Salata de icre cu gris
Salata de icre cu gris

Pentru prepararea salatei de icre cu gris, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa puneti grisul la fiert, in 800 ml de apa. Mare atentie sa nu se formeze cocoloase, asa ca adaugati grisul si amestecati-l continuu, pana ce devine o pasta fina. Dupa aceea, stingeti focul si lasati-l la racit.

Mare atentie la icrele pe care le folositi, pentru ca trebuie sa adaugati sare peste ele, in functie de gust si de cat de sarate le vreti. Daca folositi icre deja sarate cumparate din comert, va trebui sa le tineti la desarat intr-un bol cu apa, peste care puneti si doua felii de paine. Tineti icrele in apa timp de 3-4 ore inainte de a le prepara.

Dupa ce icrele s-au desarat, este momentul sa preparam salata. Intr-un blender, puneti grisul fiert care s-a racit intre timp, apoi adaugati si icrele.

Amestecati timp de 2-3 minute, iar apoi opriti blenderul. Trebuie sa stiti ca grisul are rolul de a ingrosa salata. Daca nu vreti sa folositi gris, atunci puteti adauga miez de paine pe care l-ati inmuiat in lapte.

Citeste si: Cum sa condimentezi pestele si care sunt secretele din Delta Dunarii

Dupa ce ati amestecat foarte bine, se adauga uleiul, putin cate putin. Mai departe, adaugati zeama de lamaie si apa minerala. Continuati amestecarea la blender pana ce veti obtine consistenta pe care o doriti.

Mare atentie atunci cand adaugati uleiul, pentru ca nu vreti sa taiati salata. Dupa ce ati terminat de adaugat toate ingredientele, puteti pune si ceapa tocata marunt.

Nu uitati ca icrele sunt extrem de pretentioase, iar pentru mai multa siguranta in preparare recomandam folosirea grisului. De asemenea, este necesar sa dati icrele mai intai prin sita, pentru a alege pielitele.

Mai mult, daca iti place salata de icre, atunci neaparat trebuie sa ti-o perpari singur, pentru ca cele din comert contin multi conservanti, dar si grasimi nesanatoase, coloranti.

Totusi, marea problema ramane faptul ca salata de icre din comert contine foarte putina materie prima principala, adica icrele! Asa ca, prinde curaj si incearca reteta de mai sus!