Hamsii marinate. Cum sa le prepari si care este reteta
Hamsii marinate. Cum sa le prepari si care este reteta

Hamsii marinate. Cum sa le prepari si care este reteta


Hamsii marinate. Afla cum sa le prepari la tine acasa, care sunt ingredientele de care ai nevoie si ce pasi trebuie sa urmezi. Dupa ce o sa faci aceasta reteta nu o sa mai cumperi niciodata din magazin.

Hamsii marinate. Cum sa le prepari si care este reteta – Cuprins:
Hamsii marinate. Cum sa le prepari si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1-2 borcane
Ingrediente
Ingrediente hamsii marinate
  • 500 g hamsii
  • 200 ml otet
  • 200 ml apa
  • 3 cepe
  • 3-4 foi de dafin
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper boabe

Reteta hamsii marinate. Cum sa le prepari la tine acasa

Hamsii marinate
Hamsii marinate

Daca si tu vrei sa prepari hamsii marinate la tine casa, fara sa mai fie nevoie sa cumperi din comert, atunci o sa iti explicam ce trebuie sa faci, pas cu pas. Nu de alta, dar preparatul o sa fie mult mai bun preparat in casa.

In primul rand, va trebui sa cureti hamsiile (Engraulis encrasicolus) de solzi si intestine, iar apoi sa le speli foarte bine folosind doar apa rece. Iti recomandam sa cureti fiecare pestisor in parte, pentru a te asigura ca nu vei gasi urme de intestine in preparatul final.

Ideal, ar fi sa scoti tai capetele si coloana vertebrala a pestilor, insa daca nu dispui de timpul sau rabdarea necesare atunci le poti pregati doar curatate de solzi si intestine.

Dupa aceea, hamsiile se sareaza. Nu exagera cu cantitatea de sare, pune dupa gust pentru ca risti sa le faci prea sarate, iar apoi o sa fie un calvar dupa ce le mananci pentru ca o sa bei prea multa apa.

Hamsii curatate
Hamsii curatate

Iti recomandam sa pui un strat de hamsii, unul de sare si-asa mai departe. Pune pestele intr-un castron mai mare, pe care ulterior il acoperi cu o folie alimentara si il pui la frigider timp de 24 de ore. Trebuie neaparat sa respecti acesti pasi cand prepari hamsii marinate!

Dupa ce au trecut cele 24 de ore pestele se va spala si se va scurge, pentru ca si-a luat sare cat a trebuie. Urmatorul pas va fi sa pui pestele in otet, iar apoi sa il acoperi cu o folie alimentara pentru ca va sta la frigider timp de alte 24 de ore.

Citeste si: Cum sa faci storceag de peste. Reteta originala din Delta Dunarii

Dupa alte 24 de ore, pestele se va spala din nou, se va scurge bine si apoi se va pune in borcane impreuna cu ceapa feliata, boabele de piper si foile de dafin.

Peste peste se va pune ulei pana ce acesta este acoperit complet. Insa, reteta de hamsii marinate nu este gata inca, pentru ca borcanele mai trebuie sa stea in frigider timp de 2-3 zile. Abia dupa aceea, le vei putea servi. 

Atentie! Nu este indicat sa folosesti ulei de masline pentru ca la temperaturi scazute acesta se va solidifica si pestele trebuie sa se marineze in ulei.