Cea mai buna reteta de ciorba de peste. Cum sa o pregatesti
Cea mai buna reteta de ciorba de peste. Cum sa o pregatesti

Cea mai buna reteta de ciorba de peste. Cum sa o pregatesti


Cum sa pregatesti cea mai buna reteta de ciorba de peste. Care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand faci acest preparat la tine acasa. Ce trebuie sa stii!

Cea mai buna reteta de ciorba de peste. Cum sa o pregatesti – Cuprins:
Cea mai buna reteta de ciorba de peste. Cum sa o pregatesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 5-6
Ingrediente
  • Ingrediente ciorba de peste
  • 3 kg peste (crap, somn etc.)
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 100 g radacinoase (telina, pastarnac)
  • 200 g rosii in bulion
  • leustean proaspat sau uscat
  • sare
  • 3 linguri cu otet

Cum sa faci cea mai buna reteta de ciorba de peste

Cea mai buna reteta de ciorba de peste
Cea mai buna reteta de ciorba de peste

Cand vrem sa preparam o ciorba de peste gandul nostru se duce automat inspre Delta Dunarii, asa ca iti vom explica ce trebuie sa faci pentru a o prepara exact ca in Dobrogea.

Primul lucru cu care incepem prepararea ciorbei este sa curatam pestele. Dupa asta, acesta trebuie portionat: cap, coada si trunchi. Neaparat trebuie sa pui si capul de peste, pentru ca va da un gust aparte ciorbei.

Urmatorul pas va fi sa toci marunt ceapa, ardeiul si morcovul, dar si radacina de telina si de pastarnac. Dupa aceea, pune apa intr-o oala cat mai incapatoare si las-o pe foc.

Atunci cand apa incepe sa fiarba adauga legumele taiate cubulete, mai exact ceapa, ardeiul gras si morcovul. Cand zarzavatul a fiert se vor adauga si cartofii, taiati in cuburi mai mari.

Peste aproximativ 30 de minute sau cand cartofii s-au fiert foarte bine se vor adauga si rosiile in bulion. Amesteca foarte bine si lasa ciorba sa dea de 2-3 ori in clocot. Adauga si o lingura de sare (in functie de gust) si trei linguri cu otet, iar apoi amesteca.

Ceaun cu ciorba
Ceaun cu ciorba

Urmatorul pas in a face cea mai buna reteta de ciorba de peste va fi sa adaugi si radacinoasele taiate marunt, noi am adaugat o radacina de telina si una de pastarnac, tocate marunt. Amesteca, iar dupa aceea mai lasa 10-20 de minute la fiert.

Dupa asta, se adauga si bucatile de peste. Ciorba se lasa pe foc pana ce pestele a fiert foarte bine. Trebuie sa stii ca este esential sa folosesti mai multe tipuri de peste, pentru ca ciorba va iesi mult mai gustoasa.

Citeste si: Cum sa faci storceag de peste. Reteta originala din Delta Dunarii

In cazul in care crezi ca este nevoie de mai multa apa, mai poti adauga 1-2 litri de apa fierbinte. Niciodata sa nu adaugi apa rece pentru ca din aceasta cauza cartofii o sa se intareasca.

La final, te sfatuim sa mai gusti un pic, iar apoi sa adaugi sare si otet daca mai este nevoie. Dupa ce iei oala de pe foc, las-o sa stea timp de 15 minute si apoi pune leustean tocat.

Optional, poti pune un capac pentru ca acesta sa se infuzeze foarte bine si sa dea un miros placut preparatului tau. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna!