Ciorba de fasole boabe. Afla cum sa o prepari acasa la tine, dar si care este cea mai buna reteta pe care sa o incerci. Un preparat ideal pentru zilele de post si nu numai! Ce trebuie sa stii!
- 300 g fasole boabe
- 250 g bulion de rosii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 radacina pastarnac
- ½ radacina de telina
- 1 legatura patrunjel sau marar
- cimbru
- sare
- 2-3 linguri ulei
Reteta ciorba de fasole boabe. Cum sa o prepari
Inainte de a prepara delicioasa ciorba de fasole, trebuie sa stii ca boabele de fasole se tin la inmuiat in apa timp de 12 ore sau peste noapte. Asadar, iti trebuie putina rabdare inainte de a o prepara si mai mentionam faptul ca apa ar trebui schimbata de 2 ori in tot acest timp.
Este necesar sa ti boabele de fasole la inmuiat pentru ca acestea vor fierbe mai usor. Nu este absolut obligatoriu sa faci acest pas, insa reteta va iesi mai buna. In cazul in care vrei sa sari peste inmuiatul boabelor, trebuie sa stii ca acestea se vor fierbe in plus 20-30 de minute.
Primul pas in prepararea ciorbei de fasole va fi sa tai cubulete ardeiul gras, ceapa, morcovul, radacina de pastarnac si radacina de telina.
Fasolea se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca apa. Este necesar sa faci asta de 2 ori si de fiecare data sa o clatesti bine cu apa rece.
Dupa aceea, folosind o oala incapatoare, pune uleiul si caleste putin ceapa pana ce devine translucida. Apoi, adauga restul legumelor, boabele de fasole, rosiile in bulion si 2 litri de apa fierbinte.
Ciorba de fasole boabe se va fierbe in jur de 20-30 de minute. La final, dupa ce boabele de fasole si legumele s-au fiert, gusta si adauga sare.
Citeste si: Cum sa prepari ciorba de loboda rosie. Reteta cu leustean si orez
In cazul in care vrei sa adaugi si bors, trebuie sa stii ca acesta se va incalzi si abia apoi se va adauga in ciorba. Dupa ce ai pus si borsul, ciorba se mai fierbe in jur de 4-5 minute. Reteta de ciorba de fasole este gata, asa ca iti dorim pofta buna!
Dupa cum vezi, nu trebuie sa fii un mare expert in bucatarie sa faci o ciorba de fasole. La final, nu uita sa adaugi patrunjel sau marar tocat, in functie de preferinte si de gust. Bineinteles, ceapa rosie ramane obligatorie!