Ciorba de loboda rosie
Ciorba de loboda rosie

Cum sa prepari ciorba de loboda rosie. Reteta cu leustean si orez


Reteta ciorba de loboda rosie. Afla cum sa o prepari folosind leustean si orez, care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari ciorba de loboda rosie. Reteta cu leustean si orez – Cuprins:
Cum sa prepari ciorba de loboda rosie. Reteta cu leustean si orez
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente reteta
  • 3-4 legaturi mari de loboda (verde si rosie)
  • 50 g orez (optional se pot folosi 300 g de cartofi)
  • 1 borcan cu suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • ½ radacina de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 litri de apa
  • sare
  • bors (optional se poate acri cu otet sau zeama de lamaie ori corcoduse)

Ciorba de loboda rosie. Cum sa faci reteta cu leustean si orez

Ciorba de loboda rosie
Ciorba de loboda rosie

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa prepari reteta de ciorba de loboda (Atriplex hortensis) este sa speli legumele, dar si frunzele de loboda foarte bine.

Dupa aceea, ceapa se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoare si ardeiul gras se taie cubulete. De asemenea, va trebui sa toci si frunzele de loboda.

Pune 3 litri de apa intr-o oala incapatoare, iar apoi pune-o pe foc. Dupa aceea, adauga morcovul, ardeiul gras si ceapa.

Lasa totul la fiert, iar cand totul da in clocot adaugam si orezul. Optional, poti folosi 300 grame de cartofi. Urmatorul pas este sa adaugam si rosiile, iar dupa aceea sa lasam sa fiarba inca 10 minute.

Este important sa mai adaugam 1-2 cani de apa calda, pentru ca fiind la fiert cantitatea de ciorba scade considerabil. Lasa totul la fiert pentru inca 10 minute, pentru a te asigura ca orezul s-a gatit cum trebuie.

Loboda rosie si verde
Loboda rosie si verde

Reteta ciorba de loboda rosie. In urmatorul pas adaugam o cana de bors. Optional, ciorba se poate acri folosind corcoduse, otet sau zeama de lamaie. Asadar, daca nu vrei sa folosesti bors, ai destule alternative. Dupa ce ai adaugat acreala, este momentul sa stingi focul.

Amesteca foarte bine, iar apoi adauga loboda rosie si verde. Continua sa amesteci si dupa asta adauga legatura de leustean, pentru un plus de savoare.

Citeste si: Cum sa prepari supa crema de leurda cu cartofi. Reteta, lista cu ingrediente

La final, pune un capac la oala si lasa totul sa se “odihneasca” timp de 30 de minute, pentru a permite gusturilor sa se uneasca.

In cazul in care nu tii post si vrei sa faci ciorba mai gustoasa, atunci cand o servesti poti adauga si o lingura de smantana grasa. Bineinteles, am adauga si faptul ca ceapa rosie este aproape obligatorie atunci cand servesti ciorba de loboda rosie.