Cum sa faci supa crema de conopida. Reteta simpla si delicioasa
Cum sa faci supa crema de conopida. Reteta simpla si delicioasa

Cum sa faci supa crema de conopida. Reteta simpla si delicioasa


Supa crema de conopida. Cum sa o prepari dupa aceasta reteta, de ce ingrediente ai nevoie si care este secretul sa obtii un preparat plin de savoare. Ce trebuie sa adaugi pentru ca supa sa iasa cremoasa si pe placul tuturor.

Cum sa faci supa crema de conopida. Reteta simpla si delicioasa – Cuprins:
Cum sa faci supa crema de conopida. Reteta simpla si delicioasa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente supa crema de conopida
  • 1 conopida medie de 500 – 600 g
  • 150 g smantana cu cel putin 30% grasime
  • 250 g cartofi
  • 100 g ceapa sau un fir de praz
  • 25 g unt cu grasime 82%
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper alb macinat
Optional:
  • crutoane crocante
  • cascaval ras
  • bacon prajit

Supa crema de conopida. Cum sa o prepari pentru un plus de savoare

Supa crema de conopida
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida este o reteta delicioasa pe care ar trebui sa o introduceti in meniul dumneavoastra, mai ales al copiilor. Asta pentru ca este bogata in nutrienti si foarte gustoasa. Ca sa va convingem, va spunem ca o portie de conopida asigura 77% din aportul zilnic de vitamina C si are foarte multe minerale.

Noi va vom invata cum sa faceti cea mai delicioasa si cremoasa supa crema de conopida. Va aratam pas cu pas tot ce trebuie sa faceti sa gatiti rapid acest delicios preparat. Mai mult, trebuie sa va spunem ca nu este un preparat care sa va dea batai de cap! Din contra, veti scapa repede din bucatarie!

Primul pas in prepararea acestei supe este sa curatam cartofii si ii taiem cubulete, apoi sa ii spalam foarte bine. Probabil va intrebati de ce se folosesc cartofii la supele crema. Ei bine, orice supa are nevoie de acel “ceva” care sa o lege si sa o ingroase.

Conopida neavand amidonul necesar pentru asta, atunci adaugam cativa cartofi. Se poate folosi si orezul, insa noi preferam cartoful pentru ca ii da un gust aparte. Acesta este secretul pentru a face supa de conopida cremoasa!

Trecem mai departe la reteta de supa crema de conopida si curatam ceapa si usturoiul, pe care le taiem marunt. Conopida o desfacem in buchetele mici, apoi o trecem printr-un jet sanatos de apa rece. Este nevoie sa o curatam foarte bine de pamant, daca este cazul.

Pregatim o oala sau o cratita de 3-4 litri pe care o punem pe foc. Adaugam untul si uleiul de masline, iar apoi lasam sa se topeasca complet. Ulterior adaugam ceapa, usturoiul si un strop de sare. Dam focul mai mic si calim ingredientele 5-6 minute. In acest timp trebuie sa amestecati constant, ca sa nu se arda.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam conopida si cartofii in oala. Peste acestea turnam apa calda pana acoperim legumele. Acum nu trebuie decat sa ii puneti capacul si sa lasati oala pe foc pentru 20 – 25 de minute, pana cand cartofii si conopida se inmoaie bine.

Cum sa pasezi legumele din supa

Bol cu supa
Bol cu supa

Reteta de supa crema de conopida este aproape gata. Dupa ce au fiert legumele, dam oala de pe foc. Cu ajutorul unui blender de mana, putem sa pasam legumele. Daca nu aveti unul de mana, puteti folosi un blender static sau o sita pe care toate gospodinele o au in bucatarie. 

Atentie! Daca preferati supa mai groasa, atunci va sfatuiesc sa mai scoateti cateva polonice de zeama, inainte sa blenduiti legumele. Apoi, daca este nevoie, puteti sa mai adaugati din zeama pastrata.

Pasul final este adaugarea smantanii. Trebuie sa luati un bol mai mare si sa pregatiti un mixer sau un tel.

Citeste si: Cum sa faci supa crema de spanac. Reteta si mod de preparare

In bol adaugati smantana si doua linguri de apa rece, iar apoi mixati bine pana cand se fluidizeaza. Apoi adaugati un polonic de supa fierbinte si mixati in continuare. Adaugati cate un polonic de supa fierbinte pana cand supa din castron incepe sa se apropie de aceeasi temperatura cu cea din oala.

Ulterior adaugati supa cu smantana in oala si continuati sa mai mixati cateva minute pana cand se omogenizeaza. Gustati pentru a vedea daca mai este nevoie de sare. Adaugati si piperul alb (dupa gustul fiecaruia).

Cum servim supa crema de conopida. Pentru persoanele vegetariene, putem sa adaugam putine frunze de verdeata, crutoane rumenite si putin cascaval ras (optional, se poate folosi parmezan).

Pentru carnivori, rumeniti repede in tigaie niste bacon, apoi il taiati feliute subtiri si il asezati in bol, alaturi de crutoane crocante. Stim sigur ca nu o sa va opriti doar la un bol! Va dorim pofta buna!