Cum sa schimbi bateria la toate modelele de iPhone, de la iPhone 6 pana la 11 PRO
Cum sa schimbi bateria la toate modelele de iPhone, de la iPhone 6 pana la 11 PRO

Cum sa schimbi bateria la toate modelele de iPhone, de la iPhone 6 pana la 11 PRO


Bateriile telefoanelor cedeaza dupa un anumit timp, asa ca nu este o surpriza ca acestea se descarca din ce in ce mai repede. Vestea buna e o poti schimba la toate modelele de iPhone, de la iPhone 6 pana la 11 Pro. Iata cum se schimba bateria la un iPhone.

Cum se schimba bateria la toate modelele de iPhone, de la iPhone 6 pana la 11 PRO – Cuprins:

Cum sa iti dai seama ca bateria ta are nevoie de o inlocuire

Ei bine, pentru a iti da seama de starea bateriei din telefonul tau si daca aceasta are nevoie de o inlocuire, va trebui sa accesezi meniul iPhone si sa vezi exact ce iti spune sistemul despre bateria ta.

Cum sa vezi starea bateriei din telefonul tau:

  • Acceseaza meniul Settings > Battery > Battery Health
Battery Health Service iPhone 6
Battery Health Service iPhone 6

Dupa cum vedeti, aceasta sectiune iti arata si ce aplicatii folosesc cel mai mult bateria telefonului tau. Totusi, va trebui sa ai grija cum incarci bateria si sa o lasi sa isi faca un ciclu complet. Daca lasi telefonul pentru 10 minute la incarcat si pe urma il scoti si il mai bagi inca 10 minute peste o ora, mai mult ca sigur ca bateria va fi si ea afectata.

Atunci cand bateria telefonului tau necesita inlocuire, vei gasi in meniu la sectiunea „Battery Health” mesajul „Service”. Telefonul tau te anunta ca este nevoie sa il duci la service pentru a ii inlocui bateria.

Citeste si cum sa activezi modul Dark Mode pe iPhone sau cum sa accesezi harta secreta din iPhone!

Cum se schimba bateria la modelele de iPhone

Dupa cum spuneam, daca telefonul tau iti recomanda sa il duci la service pentru a ii schimba bateria, inseamna ca aceasta nu mai functioneaza cum trebuie si ca se va inchide cand iti este lumea mai draga.

Cum se schimba bateria la iPhone 6

Pentru a schimba bateria unui iPhone 6, trebuie sa aveti surubelnitele potrivite, pentru ca Apple foloseste suruburi foarte mici. Totusi, va terbui sa folositi si o ventuza, pentru ca lucrurile nu sunt atat de simple precum par.

De indata ce ati desfacut si celelalte suruburi si cabluri conectate la baterie, o sa o puteti inlocui. Problema cea mare este ca bateria telefonului tau este lipita de carcasa, asa ca va trebui sa o incalziti pentru a o putea scoate.

Tot procesul trebuie sa dureze 1-2 minute pentru a nu afecta si celelalte componente. Nu scoateti tot lipiciul de acolo, pentru ca o sa aveti nevoie sa fixati noua baterie.

Cum se schimba bateria la iPhone 7

Atunci cand schimbati bateria la un iPhone 7, trebuie sa aveti mare grija sa nu stricati ecranul telefonului. Totul este lipit, asa ca mare atentie pentru ca veti avea nevoie de acesta cand puneti totul la loc. Lucrurile nu sunt atat de simple ca la modelul iPhone 6.

Cum se schimba bateria la un iPhone 8

Procesul de schimbare a unei baterii la un iPhone 8 este asemanator cu cel de la iPhone 7, asa ca daca urmariti acest video o sa vedeti totul in detaliu.

Cum sa schimbi bateria la un iPhone 10

Atunci cand se schimba bateria la iPhone 10, lucrurile devin un pic mai grele, pentru ca acest tip de telefon vine cu adezivul Ip67 rezistent la apa. Va trebui sa incalziti ecranul telefonului pentru a il putea dezlipi. Dupa cum vedeti, bateria are un design interesant, asa ca aveti mare grija cand o scoateti.

Cum sa schimbi bateria la un iPhone 11 Pro

Cea mai grea operatiune de inlocuire a bateriei este la un iPhone 11 Pro Max. Acest tip de telefon vine cu mai mult adeziv care il protejeaza impotriva apei. Totusi, trebuie sa aveti mare grija, daca nu aveti toate surubelnitele si sculele, nu va sfatuim sa faceti acest lucru acasa!