Cum poti sa vezi Perseidele cu ochiul liber sau Live Video Online
Cum poti sa vezi Perseidele cu ochiul liber sau Live Video Online

Cum poti sa vezi Perseidele cu ochiul liber sau Live Video Online


Perseidele sau „Ploaia de meteoriti” reprezinta evenimentul lunii august, asa ca nu ar fi rau sa stii si tu cum le poti vedea cu ochiul liber sau Live Video Online. Iata ce trebuie sa stii!

Cum poti sa vezi Perseidele cu ochiul liber sau Live Video Online – Cuprins:

Ce sunt, de fapt, Perseidele?

Perseidele sau „Ploaia de stele” reprezinta cel mai important roi de meteoriti care traverseaza periodic cerul Terrei. Acestea sunt resturi care au ramas de la formarea planetelor, cu diverse marimi, de la cea a unui atom pana la cateva sute de kilometri.

Numele de Perseu apare prima data in mitologia greaca, iar Perseu era fiul Danaei si al lui Zeus, iar pentru a ajunge la aceasta a luat forma unei ploi de aur. Perseu a fost cel care a infruntat Gorgonele.

Totusi, numele nu are nicio legatura cu mitologia, pentru ca meteoritii au primit numele de la constelatia Perseu, din dreptul careia isi fac aparitia. Perseidele pot fi vazute intre 23 iulie si 20 august, iar cometa care a dat nastere acestui roi de meteoriti este Swift-Tuttle, al carui nucleu are un diamentru de circa 10 km.

Conform specialistilor, fluxul de corpuri care se intinde de-a lungul orbitei cometei Swift-Tuttle are mai mult de 1.000 de ani. Apogeul ploii de meteoriti este intre 9 si 14 august, iar rata meteoritilor atinge 60 sau mai multi pe ora. Pentru cei ce nu stiu, bucatile mari care intra in atmosfera se numesc asteroizi sau comete, iar cele medii se numesc meteoriti.

Cum poti sa vezi Perseidele cu ochiul liber sau Live Video Online?

Ei bine, nu vei avea nevoie de un telescop sau o luneta speciala pentru ca meteoritii pot fi vazuti si cu ochiul liber. Daca vrei sa ii fotografiezi cu un aparat, trebuie sa stii ca o sa fie nevoie de un timp de expunere situat intre 10 si 30 de secunde.

Cea mai buna vizibilitate este in noaptea de 12-13 august la orele 02:00. Specialistii spun ca in acel moment lumina Lunii se diminueaza, iar meteoritii sunt mult mai vizibili.

Cel mai bun loc pentru a vedea Perseidele este in afara oraselor, pentru ca nu exista poluare luminoasa. Daca vreti, totusi, sa le vedeti din oras puteti alege un parc. Veti reusi sa vedeti doar cele mai luminoase stele cazatoare, undeva la 10-20 pe ora.

Muntele este locul ideal pentru a vedea Perseidele, iar daca alegeti sa mergeti acolo nu uitati ca veti avea nevoie si de haine groase. Temperatura nu se compara cu cea sufocanta din orase si nu strica sa va pregatiti destul de bine.

Afla si cum sa faci rezervari online la CFR Calatori daca vrei sa te duci la munte pentru a vedea Perseidele sau cum sa stergi toate datele pe care Facebook le are despre tine!

Daca nu vreti sa faceti un drum pana la munte, puteti vedea Perseidele Live Video Online din sufrageria de acasa. Aveti mai jos, link-ul de YouTube unde veti putea urmari Perseidele.