Cum sa vezi Leonidele, ploaia de meteori, cu ochiul liber sau Live Video Online
Cum sa vezi Leonidele, ploaia de meteori, cu ochiul liber sau Live Video Online

Cum sa vezi Leonidele, ploaia de meteori, cu ochiul liber sau Live Video Online


Daca esti pasionat de astrologie, atunci neaparat trebuie sa vezi Leonidele, ploaia de meteori care se va putea observa pe cer in aceasta noapte. Iata cum sa vezi Leonidele cu ochiul liber sau live video online si ce trebuie sa stii despre acest eveniment.

Cum sa vezi Leonidele, ploaia de meteori, cu ochiul liber sau Live Video Online – Cuprins:

Ce sunt, de fapt, Leonidele?

Leonidele
Leonidele

Pentru cei ce nu stiu, Leonidele reprezinta o ploaie de meteori asociata cu cometa Tempel-Tuttle. Numele de Leonide vine de la locatia radiantului lor, meteorii par sa radieze din acel punct al cerului, adica din Constelatia Leul.

Dupa cum spuneam, Leonidele sunt asociate cu cometa Tempel-Tuttle, care a lasat in urma cantitati mari de praf, ce intra in atmosfera Pamantului cand planeta noastra trece prin acea traiectorie de praf cosmic.

Conform expertilor, curentul de meteori botezat Leonide este cel mai puternic in intensitate din aceasta categorie, iar fragmentele de praf cosmic lovesc atmosfera planetei noastre cu o viteza de 250.000 km/h.

Leonidele nu sunt o noutate, iar astfel de fenomene au mai avut loc. In anul 1966, in sud-vestul Statelor Unite ale Americii a fost observata o astfel de furtuna, iar atunci au cazut nu mai putin de 3.000 de meteori intr-un minut.

Leonidele au un an de varf ciclic la fiecare 33 de ani, iar avand in vedere ca ultima oara evenimentul a avut loc in anul 2001, ne asteptam ca urmatorul sa aiba loc in anul 2034. Asadar, peste 14 ani, ne asteptam sa vedem peste 1.000 de meteoriti pe ora!

Afla si cum sa vezi Perseidele cu ochiul liber sau cum sa gasesti planeta Marte pe cerul noptii cu ochiul liber.

Cum sa vezi Leonidele cu ochiul liber sau Live Video Online

Cum sa vezi Leonidele
Cum sa vezi Leonidele

Leonidele vor putea fi observate in noaptea de 16-17 noiembrie, si conform expertilor de la NASA, vom vedea aproximativ 15-20 de meteori pe ora. Pentru a vedea Leonidele nu o sa ai nevoie de echipamente speciale si poti sa vezi totul cu ochiul liber.

Trebuie doar sa te imbraci bine, sa iesi afara si sa stai pe o patura intins pe spate. Dupa aceea, uita-te in sus si pregateste-te sa stai cateva ore afara. Indreapta-ti atentia catre Constelatia Leul (Leo), care se afla in partea de Est a orizontului.

Totusi, iti recomandam sa te indepartezi de orasele cu poluare luminioasa si sa te indrepti catre o zona de munte. O sa mai fie nevoie si de cer senin, asa ca daca o sa fie nori, nu o sa vezi absolut nimic.

Nu este o problema atat de mare, pentru ca poti vedea Leonidele si live video online, urmarind video de mai jos, transmis pe YouTube. Dara luminoasa dureaza mai putin de o secunda, asa ca fiti foarte atenti!