Schema tratamente salata verde. Cum sa le aplici la cultura din solar sau gradina
Schema tratamente salata verde. Cum sa le aplici la cultura din solar sau gradina

Schema tratamente salata verde. Cum sa le aplici la cultura din solar sau gradina


Schema tratamente salata verde. Iata cum sa aplici si mai ales cand sa faci stropirile la cultura din gradina ta. Este esential sa faci acest lucru daca si tu vrei sa obtii o recolta pe masura.

Schema tratamente salata verde. Cum sa le aplici la cultura din solar sau gradina – Cuprins:

Schema tratamente salata verde. Cum sa le aplici si cand se fac stropirile

Schema tratamente salata verde
Schema tratamente salata verde

Daca si tu vrei sa cultivi salata verde in gradina sau in solar, atunci ar trebui sa stii si care este schema de tratamente. Salata este cultivata in foarte multe gradini, insa de multe ori apar probleme cu aceste culturi din cauza bolilor si daunatorilor.

Tocmai de aceea, este esential sa stii cand sa faci aceste tratamente si cum sa le aplici. Ce produse ar trebui sa folosesti si care sunt bolile sau daunatorii care ataca salata verde din gradina sau din solar.

Ei bine, primul tratament pe care il aplici salatei va fi in faza de rasad, inainte de plantare. Se aplica un tratament cu Switch pentru putregai cenusiu si putregai alb, iar timpul de pauza va fi de 7 zile. Totodata, se va aplica si un tratament pentru afide cu Movento, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Iti sugeram sa nu sari peste anumite tratamente din schema pentru salata verde, daca vrei sa obtii aceleasi rezultate!

Urmatorul tratament se va aplica la 10 zile de la plantare. Vom folosi Ortiva Top pentru mana, putregai alb, patarea neagra a frunzelor si cercosporioza, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

Tot in aceeasi perioada se aplica un tratament folosind Vertimec pentru trips, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Citeste si: Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea

Schema tratamente salata verde. Urmatorul tratament se va aplica la 10 zile de la ultimul tratament. Folosind Amistar, se trateaza salata verde impotriva manei, putregaiului cenusiu si putregaiului alb, dar si pentru fainare si rizoctonioza.

Timpul de pauza este de 14 zile. In aceeasi perioada se va aplica si un tratament cu Bactospeine pentru omizi defoliatoare, timpul de pauza fiind de 2 zile.

Urmatorul tratament se aplica la 10 zile de la cel anterior. Folosind Switch, salata verde se trateaza impotriva putregaiului cenusiu si putregaiului alb, iar timpul de pauza este de 7 zile.

In aceeasi perioada se va aplica un tratament cu Deltragri pentru afide si musculita alba de sera. Timpul de pauza este de 3 zile.

Citeste si: Schema tratament cartofi. Cum si cu ce se stropesc aceste legume

Acum ca ti-am explicat schema de tratamente pentru salata verde, ar fi bine sa mai stii cateva lucruri. Si daca tot am mentionat timpul de pauza, trebuie sa stii ca se refera la numarul de zile care trebuie sa treaca de cand ai aplicat ultimul tratament si pana la recoltare. Altfel, salata nu poate fi consumata.

Iti mai recomandam si utilizarea unui adjuvant precum Silwet Gold sau Break Thru, care este folositor deoarece tratamentul va patrunde mai bine in frunze. Astfel, va fi imbunatatita si eficienta tratamentelor pe care le aplici.