Schema tratament cartofi. Cum si cu ce se stropesc aceste legume
Schema tratament cartofi. Cum si cu ce se stropesc aceste legume

Schema tratament cartofi. Cum si cu ce se stropesc aceste legume


Schema tratament cartofi. Afla ce tratamente trebuie sa aplici la aceste legume daca le cultivi in gradina ta, dar si cum sa le protejezi impotriva bolilor si daunatorilor. Iata cu ce se stropesc cartofii.

Schema tratament cartofi. Cum si cu ce se stropesc aceste legume – Cuprins:

Schema tratament cartofi. Cum si cand sa faci aceste tratamente in gradina ta

Daca iei in considerara cultivarea acestor legume in gradina ta, ar trebui sa stii care sunt bolile si daunatorii ce iti pot afecta cultura. Iata cum si cand sa faci tratamentele pentru cartofi.

Schema tratament cartofi
Schema tratament cartofi

Primul tratament care se aplica la cartofi va fi in momentul plantarii, vorbim despre tratarea tubercurilor pentru rizoctonioza. Pentru acest lucru vom folosi Amistar.

De asemenea, vom mai aplica un tratament pentru buha semanaturilor, carabusul de mai si viermele sarma folosind Trija Expert.

Citeste si: Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea

Schema tratament cartofi. Urmatorul tratament pe care il aplicam la cartofi va fi atunci cand plantele au o inaltime de 15 cm. Se face un tratament cu Ridomil Gold, pentru mana, iar timpul de pauza este de 14 zile.

Totodata, se aplica un tratament pentru gandacul din Colorado si afide folosind Mospilan 20 SG. Timpul de pauza este de 7 zile.

La o saptamana de la tratamentul anterior, se aplica un tratament cu Alcupral 50 PU imptriva manei, iar timpul de pauza este de 7 zile.

In aceeasi perioada se aplica un tratament pentru gandacul din Colorand folosind Coragen. Timpul de pauza va fi de 14 zile.

Stropirea cartofilor
Stropirea cartofilor

Schema tratament cartofi. Urmatorul tratament se aplica la 7-10 zile de la cel anterior. Pentru mana si alternarioza se face o stropire cu Polyram DF, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

In aceeasi perioada, se aplica un tratament cu Mavrik 2F pentru gandacul din Colorado si afide, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Citeste si: Schema tratament tomate. Cum si cand sa faci stropirea rosiilor

Dupa ce a trecut o saptamana de la ultimul tratament, se va aplica o stropire folosind Equation Pro pentru mana, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

Se va face o stropire si pentru gandacul din Colorado folosind Alverde, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Tratament cartofi pentru gandaci din Colorado
Tratament cartofi pentru gandaci din Colorado

Schema tratament cartofi. La 7-10 zile de la tratamentul anterior, se aplica un tratament pentru mana si alternarioza folosind Carial Star. Timpul de pauza este de 7 zile.

Pentru molia cartofului si omida paroasa a dudului se va aplica o stropire folosind Bactospeine DF, iar timpul de asteptare este de 2 zile.

Citeste si: Schema tratament vinete. Cum si cand sa faci stropirea acestor legume

Dupa ce a mai trecut o saptamana, cartofilor li se mai aplica o stropire cu Folpan 80 WDG pentru mana, iar timpul de asteptare este de 7 zile.

Pentru alternarioza se aplica un tratament cu Amistar, iar timpul de pauza este de 7 zile. Pentru gandacul din Colorado si afide, se aplica un tratament cu Mavrik 2F. Timpul de asteptare este de 7 zile.