Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea
Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea

Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea


Schema tratament castraveti. Afla cum sa aplici tratamentele la legumele din gradina ta, dar si cand trebuie sa faci stropirea acestor legume. Nu trebuie sa fii un expert in gradinarit, asa ca iti vom explica si care este perioada ideala pentru a aplica aceste tratamente.

Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea – Cuprins:

Schema tratament castraveti. Cum si cand sa faci stropirea acestor legume

Daca te-ai decis sa cultivi castraveti in gradina ta si nu vrei sa aplici tratamente bio, atunci o sa iti aratam si produsele pe care sa le folosesti pentru legumele tale.

Desigur, te poti orienta si catre plantele companion, pentru a tine daunatorii la departare. Este alegerea ta, asa ca iti prezentam fiecare metoda.

Rasaduri de castraveti
Rasaduri de castraveti

Schema tratament castraveti. Primul tratament pe care il aplicam la castraveti este in faza de rasad, atunci cand stropim cu Vertimec pentru acarieni, musca miniera si tripsi. Timpul de pauza este de 3 zile.

Tot in faza de rasad, inainte de plantare, se aplica un tratament cu Ridomil Gold pentru mana. Timpul de pauza este de 3 zile.

Citeste si: Cum sa cultivi rosii bio. Evita pesticidele si aplica metoda cu fir de cupru

In aceeasi perioada, se va aplica un tratament cu Mospilan pentru musculita alba de sera si trips, timpul de pauza fiind 3 zile.

La plantare, se va aplica un tratament cu AMN Promot cu fuzarioza. De asemenea, se va aplica un tratament cu Trija Expert pentru buha samanaturilor, viermele sarma si pentru carabusul de mai.

Plantare rasad castraveti
Plantare rasad castraveti

Schema tratament castraveti. La 7-10 zile de la plantare se va aplica un tratament cu Alcupral pentru mana si patarea unghiulara. Timpul de pauza este de 7 zile.

De asemenea, pentru acarieni si musculita alba de sera se va face o stropire cu Sanmite, timpul de pauza fiind de 3 zile.

Citeste si: Schema tratament tomate. Cum si cand sa faci stropirea rosiilor

Mai este nevoie si de un tratament cu Mavrik pentru afide, iar timpul de pauza este de 7 zile.

La 10-14 zile de la tratamentul anterior, se va aplica o stropire cu Cidely Top pentru fainare, putregaiul tulpinii, atracnoza si alternarioza. Timpul de pauza este de 3 zile.

Pentru tripsul californian, castravetii se stropesc cu Laser, iar timpul de pauza este de 3 zile. Acarienii sunt indepartati cu Milbeknock, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Schema tratament castraveti. Floare de castravete
Floare de castravete

Dupa ce au trecut 10-14 zile de la ultimul tratament, se aplica o stropire cu Switch pentru putregaiul alb si cenusiu, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Schema tratament castraveti. Pentru mana, castravetii se trateaza cu Polyram si timpul de pauza este de 3 zile. Acarienii sunt indepartati cu Nissorun si timpul de pauza este de 3 zile.

Citeste si: Cum sa prepari zeama bordeleza si cand sa o folosesti

La 2 saptamani dupa ce ai aplicat tratamentul anterior, se aplica un tratament pentru mana folosind Aliette. Timpul de pauza este de 3 zile.

Pentru fainare, castravetii se trateaza cu Thiovit Jet, iar timpul de pauza este de o zi. Voliam Targo se aplica pentru omizi, acarieni si musca miniera. Timpul de pauza este de 3 zile.

Schema tratament castraveti. Stropirea castravetilor
Stropirea castravetilor

Schema tratament castraveti. La 10-14 zile de la aplicarea ultimului tratament se va face o stropire cu Champ pentru patarea unghiulara, iar timpul de pauza este de 3 zile. Pentru acarieni se va face o stropire cu Floramite si timpul de pauza este de o zi.

Ultimul tratament se face la 2 saptamani de la ultima stropire, folosind Dagonis. Acest tratament se aplica pentru fainare si antracnoza si timpul de pauza este de 3 zile.