Cum sa cureti si cum sa pastrezi salata in mod corect
Cum sa cureti si cum sa pastrezi salata in mod corect

Cum sa cureti si cum sa pastrezi salata in mod corect


Cum sa cureti salata in mod corect, dar mai ales cum sa o pastrezi pentru a te asigura ca bacteriile nu se dezvolta. Afla care sunt greselile pe care le poti face in mod fecvent si cum poti sa te alimentezi in mod corect.

Cum sa cureti si cum sa pastrezi salata in mod corect – Cuprins:

Cum sa cureti salata in mod corect. Greseli frecvente

Cum sa cureti salata in mod corect
Cum sa cureti salata in mod corect

Curatarea salatei nu este un proces atat de greu. Unele persoane prefera sa clateasca un pic salata sub un jet de apa rece, luand la mana fiecare frunza si acordand o atentie sporita. Altii prefera sa taie salata, iar apoi sa o puna intr-un bol cu apa rece, pentru a lasa murdaria sau nisipul sa se depuna pe fundul castronului.

Totusi, unele persoane merg mai departe si lasa salata in frigider intr-un bol plin cu apa, in care mai adauga si cateva linguri de zahar. Acesta este un mic truc pentru a mentine frunzele de salata crocante.

Citeste si: Schema tratamente salata verde. Cum sa le aplici la cultura din solar sau gradina

Oricare din metodele mentionate mai sus decizi sa folosesti, asigura-te ca nu exista murdarie vizibila pe frunzele de salata atunci cand scurgi apa. De asemenea, iti sugeram sa usuci frunzele de salata cu ajutorul unui prosop de hartie inainte de a le pune in bol.

O alta metoda eficienta de a curata salata este sa folosesti o strecuratoare si sa speli salata pana ce nu mai exista murdarie depusa pe fundul acesteia.

Curatarea salatei
Curatarea salatei

Cum sa cureti salata in mod corect. Un alt secret este sa pui salata intr-un bol plin cu apa, iar apoi sa adaugi cateva linguri de sare. Astfel, te asiguri ca elimini toate bacteriile prezente.

Desigur, dupa ce ai curatat salata, este important sa stii si cum sa o pastrezi, deoarece acest lucru poate duce la dezvoltarea altor bacterii. Asadar, cel mai important este sa te asiguri ca o pastrezi in mod corect.

Principalul lucru la care trebuie sa fim atenti atunci cand punem salata proaspat curatata in frigider este ca frunzele sa fie uscate. Foloseste un prosop de hartie, iar apoi poti pastra salata intr-o punga ce se poate sigila, insa asigura-te ca scoti aerul din punga, dupa ce ai pus-o. Salata poate fi pastrata pentru maximum 6-8 zile.

Totodata, ar trebui sa fim atenti unde punem salata in frigider. Este esential sa o tinem departe de fructe, deoarece acestea emana un gaz numit etilena, care poate accelera coacerea altor fructe sau legume depozitate in comun. Poti pune salata in containerul special pentru legume.