Reteta ulei horticol pentru pomii fructiferi. Cum sa faci aceasta solutie
Reteta ulei horticol pentru pomii fructiferi. Cum sa faci aceasta solutie

Reteta ulei horticol pentru pomii fructiferi. Cum sa faci aceasta solutie la tine acasa


Reteta ulei horticol. Cum sa faci aceasta solutie, chiar la tine acasa. Iti explicam cum sa protejezi pomii fructiferi si cum poti face solutia acasa, folosind ingrediente natural, pe care mai mult sa sigur le ai deja in locuinta ta. Iata ce trebuie sa faci.

Reteta ulei horticol pentru pomii fructiferi. Cum sa faci aceasta solutie la tine acasa – Cuprins:

Cum functioneaza uleiul horticol

Ulei horticol
Ulei horticol

Reteta ulei horticol. Am mai spus-o, insa va reamintim faptul ca uleiul horticol este eficient in lupta cu daunatorii pomilor fructiferi. Uleiul actioneaza sufocand insectele, dar in acelasi timp distruge si metabolismul oualor de insecte. Mai mult decat atat, unele insecte nu se mai pot hrani, asa ca acestea vor fi eliminate.

Majoritatea uleiurilor horticole contin kerosen sau uleiuri pe baza de petrol, iar atunci cand sunt aplicate pe pomii fructiferi aflati in perioada vegetativa omoara insecte precum afide sau acarieni, in timp ce distrug si invelisul protecor al oualor.

Pentru ca uleiul horticol sa fie eficient, acesta trebuie sa intre in contact direct cu daunatorii. Datorita faptului ca tehnologia a avansat, in ziua de astazi gasiti uleiuri care pot fi aplicate si in sezonul cald.

Reteta ulei horticol. Cum sa faci aceasta solutie chiar la tine acasa

Reteta ulei horticol. Desigur, exista mai multe retete, asa ca o sa vi le aratam pe toate, pentru a putea alege. Uleiul horticol se face usor si ofera aceleasi beneficii ca cele pe care le cumperi din comert. Mai mult decat atat, acestea nu contin petrol.

Reteta ulei horticol. Ulei de rapita
Ulei de rapita

Cercetatorii de la Universitatea din Cornell, au prezentat o reteta extrem de simpla pentru ulei horticol. Pentru a o prepara o sa ai nevoie de 2 linguri ulei de rapita, o lingura de bicarbonat de sodiu si 4 litri de apa.

Amesteca foarte bine aceste ingrediente si uleiul horticol este gata si poate fi aplicat pe pomii fructiferi aflati in perioada de repaus vegetativ. O sa vezi ca este extrem de eficient.

Alge marine (kelp)
Alge marine (kelp)

Reteta ulei horticol. O alta reteta poate fi preparata folosind 2 linguri de ulei organic (floarea soarelui, rapita, etc.), o lingura de bicarbonat de sodiu, o lingura de alge marine (kelp), o lingura de sapun lichid ecologic si 4 litri de apa.

Pentru a o prepara, amesteca foarte bine primele patru ingrediente, iar apoi amesteca totul cu apa. Pune solutia intr-un vermorel, iar apoi pulverizeaz-o pe pomul aflat in perioada de repaus vegetativ.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Cateodata, daunatorii pomilor fructiferi necesita o alta metoda de eliminare, asa ca va trebui sa le deteriorezi stratul protector de ceara. Inainte de a o aplica, amesteca extrem de bine solutia, pentru ca va fi nevoie.

Solutia se prepara folosind 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 5 linguri de apa oxigenata, 2 linguri de sapun de Castilia si 4 litri de apa.

Bicarbonatul de sodiu si apa oxigenata sunt ingrediente extremde importante, pentru ca acestea vor distruge si sporii de ciuperci care pot sa afecteze pormii.

Acest ulei horticol mai poate fi folosit pentru a sigila pomii fructiferi, dupa ce le-ai taiat anumite ramuri.

Reteta ulei hortico. Ulei de floarea soarelui
Ulei de floarea soarelui

O alta reteta simpla de ulei horticol, care poate fi aplicat in perioada de repaus vegetativ, se paote face folosind 250 ml de ulei vegetal (floarea soarelui, rapita etc.), doua linguri de sapun de Castilia si 4 litri de apa.

Acest ulei horticol va sufoca ouale de insecte si daunatorii, dar in acelasi timp este o solutie mult mai putin toxica. Tocmai de aceea, poate fi folosita fara nicio problema si are acelasi efect asupra daunatorilor.

Cum sa aplici uleiul horticol in mod corect

Cum sa aplici uleiul horticol
Cum sa aplici uleiul horticol

Daca tot am explicat cum sa prepari uleiul horticol, ne simtim datori sa explicam si cum se aplica aceasta solutie pe pomii fructiferi aflati in perioada de repaus vegetativ.

In primul rand, trebuie sa stii ca scoarta pomilor fructiferi nu trebuie sa fie uda, asa ca iti recomandam sa aplici uleiul intr-o zi insorita. Solutia poate fi aplicata dupa ce frunzele pomilor fructiferi cad sau primavara, inainte ca mugurii sa se deschida.

Pentru a aplica uleiul horticol trebuie sa folosesti un recipient cu pulverizator sau un vermorel/pompa pentru stropit. Acesta trebuie aplicat uniform, pentru a acoperi toata suprafata scoartei.

Desigur, este necesar sa stii si cand nu ar trebui sa aplici uleiul horticol, pentru ca acesta nu isi va face efectul sau va face mai mult rau. In primul rand, uleiul trebuie aplicat atunci cand temperatura exterioara este intre 5 si 21 de grade Celsius. Nu il aplica atunci cand este ger.

Nu aplica uleiul horticol atunci cand scoarta pomilor fructiferi este crapata sau atunci cand temperatura urmeaza sa scada. Fluctuatiile de temperatura si vanturile uscate streseaza pomii fructiferi si uleiul nu mai este eficient.

Desigur, nici cand este foarte cald nu ar trebui sa aplici uleiul horticol. Daca temperaturile depasesc 30 de grade Celsius, uleiul va face mai mult rau decat bine.