Plante companion pentru trandafiri. Cum sa ai o gradina ideala
Plante companion pentru trandafiri. Cum sa ai o gradina ideala

Plante companion pentru trandafiri. Cum sa ai o gradina ideala


Plante companion pentru trandafiri. Afla cum sa ai o gradina ideala si ce plante companion poti cultiva pe langa tufele de trandafiri. Iata ce trebuie sa stii si tu, daca vrei sa ai o gradina de vis si daca pasiunea ta sunt florile.

Plante companion pentru trandafiri. Cum sa ai o gradina ideala – Cuprins:

Plante companion pentru trandafiri. Cum sa ai o gradina de vis

Plante companion pentru trandafiri
Plante companion pentru trandafiri

Inainte de a stii ce plante companion sunt potrivite pentru tufele de trandafiri, ar fi bine sa stii si cum trebuie plantate acestea. Ei bine, plantele companion se vor planta in fata tufelor de trandafiri, insa mare atentie ca acestea sa nu fie prea inalte, pentru a ascunde frumusetea trandafirilor.

Totodata, plantele companion se planteaza numai dupa ce tufele de trandafiri s-au dezvoltat cum trebuie si au atins inaltimea maxima. Nu de alta, dar vrei ca trandafirii sa aiba parte de toata lumina soarelui, pentru a se dezvolta in mod corect.

Specialistii ne sfatuiesc sa alegem plante care vor inflori inainte sau dupa perioada de inflorire a trandafirilor. In acest fel, o sa ai o gradina de vis si o sa te bucuri de flori pe o perioada cat mai lunga de timp.

Acum, haide sa vedem ce plante companion putem planta langa trandafiri. In primul rand, vorbim despre clematite, adica unele dintre cele mai cunoscute flori. Acestea se planteaza odata cu venirea primaverii, mai exact la sfarsitul lunii aprilie.

Lavanda inflorita
Lavanda inflorita

Lavanda se incadreaza cu succes pe lista cu plante companion pentru trandafiri, asa ca daca vrei o gradina de vis si sa scapi de grija tantarilor in noptile de vara, ar fi bine sa iei in considerare plantarea acestora. Aceasta planta perena te va bucura cu mirosul extraordinar al florilor, asa ca nu o sa regreti nicio clipa faptul ca ai ales-o.

Craitele reprezinta iarasi o alegere foarte buna ca si plante companion pentru trandafiri. Vorbim despre plante anuale, rezistente la multe tipuri de sol, care vor tine la departare si daunatorii. In cazul in care nu stii, aici ai un mic ghid despre plantele companion si beneficiile acestora.

Citeste si: Cum sa eviti salbaticirea trandafirilor si ce trebuie sa faci

Garofitele se pot cultiva cu succes pe langa tufele de trandafiri. Inaltime redusa a acestora nu va acoperi frumusetea trandafirilor, iar mirosul extraordinar de frumos va fi fara egal.

Si salvia este o alegere extrem de buna. Asigura-te ca le cultivi in locuri insorite, deoarece aceste plante iubesc soarele. Vestea buna este ca salvia va proteja si tufele de trandafiri.

Mai departe vorbim si despre campanula sau floarea clopotel ori Steaua de la Bethleem. O planta decorativa cu flori de culoare mov, roz sau alba. Este o planta rezistenta care rezista temperaturilor inalte, dar si a celor mai scazute, insa nu mai mici de 7-8 grade Celsius.