Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Cum sa protejezi florile in sezonul rece
Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Cum sa protejezi florile in sezonul rece

Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Cum sa protejezi florile in sezonul rece


Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Afla cum sa protejezi florile pe perioada sezonului rece si cand trebuie mutate la interior. De asemenea, iti explicam cum sa le cureti sau sa le tai, pentru ca acestea sa infloreasca in primavara urmatoare.

Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Cum sa protejezi florile in sezonul rece – Cuprins:

Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna. Cum sa faci asta in mod corect

Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna
Ingrijirea muscatelor tiroleze iarna

Ingrijirea muscatelor tiroleze este extrem de importanta si iarna, chiar daca plantele nu mai au flori, asta nu inseamna ca trebuie sa le abandonezi. Dimpotriva, perioada de repaus vegetativ este foarte buna pentru muscate, deoarece acestea au nevoie pentru a inflori in primavara ce urmeaza.

In primul rand, trebuie sa iti spunem ca pamantul florilor nu se va schimba niciodata toamna, aceasta operatiune se face doar primavara. Totusi, toamna se vor curata toate florile sau frunzele uscate. Daca exista lastari uscati sau atacati de boli, atunci trebuie sa stii ca acestia trebuie taiati.

Pentru ca muscatele tiroleze se pregatesc sa intre in perioada de repaus vegetativ inca din luna septembrie, trebuie sa stii ca tot de atunci se opreste si fertilizarea acestora. Nu de alta, dar daca administrezi fertilizatori vei stimula cresterea plantei, iar lastarii vor fi afectati de temperaturile scazute de pe perioada iernii. Tocmai de aceea trebuie sa stii mai multe despre ingrijirea muscatelor tiroleze iarna.

Acum, este momentul sa vorbim un pic despre temperaturile la care muscatele trebuie bagate la interior. In functie de zona in care locuiesti, temperaturile pot fi mai scazute sau mai ridicate, asa ca trebuie sa stii ca plantele trebuie bagate la interior atunci cand temperaturile scad sub 5 grade Celsius pe perioada noptii. De obicei, asta inseamna luna octombrie sau noiembrie.

Lastari uscati
Lastari uscati

Tot in luna octombrie se face si scurtarea lastarilor, iar acestia nu trebuie sa depaseasca lungimea de 10 centimetri. Asadar, ia in considerare si acest lucru cand te ocupi de ingrijirea muscatelor tiroleze pe timp de iarna.

De mentionat faptul ca muscatele rezista foarte bine pe perioada iernii, la temperaturi cuprinse intre 10 si 15 grade Celsius. Asta inseamna ca le poti depozita fara probleme intr-o camera nefolosita sau chiar pe hol, daca temperaturile sunt cuprinse intre valorile mentionate.

Citeste si: Cum sa combati caderea frunzelor la muscate. Cauze si remedii

Bineinteles, muscatele se pot depozita si in garaj sau intr-o mansarda, insa ia in considerare faptul ca acea camera trebuie sa fie luminata, iar temperaturile nu trebuie sa scada sub 5 grade Celsius, pentru ca plantele vor fi afectate. Asadar, ia in considerare acest lucru cand te ocupi de ingrijirea muscatelor tiroleze iarna.

Udarea muscatelor este iarasi importanta, pentru ca plantele sa reziste pe timp de iarna. Luand in considerare temperaturile scazute la care acestea vor ierna si udarea se va face mai rar. Daca plantele vor sta la temperaturi cuprinse intre 10 si 15 grade Celsius, udarea se face la 2 saptamani, insa folosind cantitati mici de apa.

Daca temperatura la care stau plantele se apropie de 5 grade Celsius, udarea se face la 3-4 saptamani, insa iarasi folosind o cantitate mica de apa. Surplusul de apa trebuie neaparat eliminat, pentru ca risti ca plantele tale sa moara!