Distanta plantare vinete. Cum sa plantezi rasadurile ca un expert
Distanta plantare vinete. Cum sa plantezi rasadurile ca un expert

Distanta plantare vinete. Cum sa plantezi rasadurile ca un expert


Distanta plantare vinete. Afla cum sa plantezi rasadurile in mod corect si la ce distanta trebuie sa le pui in pamant, pentru a te asigura ca acestea se vor dezvolta cum trebuie si vor oferi o recolta bogata.

Distanta plantare vinete. Cum sa plantezi rasadurile ca un expert – Cuprins:

Cand se planteaza vinetele

Rasaduri de vinete
Rasaduri de vinete

Distanta plantare vinete. Inainte de toate, este necesar sa stii ca vinetele se cultiva prin rotatie, asa ca iti recomandam ca anterior plantarii sa fi cultivat pe acea suprafata de pamant legume precum: morcov, fasole, mazare, usturoi, cepa, ceapa verde, praz, pastarnac, salata, varza, conopida, sau sfecla.

In acelasi timp, solul de care vinetele au nevoie trebuie sa fie nisipos sau argilos, reavan, dar sa aiba si un drenaj foarte bun. Bineinteles, au nevoie si de multa apa, asa ca ia in considerare irigarea prin picurare, asta daca nu vrei sa stai mereu si sa le uzi.

Citeste si: Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in gradina

Vinetele (Solanum melongena) sunt originare din zona Marii Mediterane, asa ca nu este o surpriza ca plantele mature au nevoie de temperaturi ridicate, de 20-30 grade Celsius.

Plantele pot suporta temperaturi de pana la 40 de grade Celsius, iar acest lucru este inca o dovada ca iubeste caldura.

Semintele germineaza la 20-28 grade Celsius, asa ca mare atentie atunci cand vrei sa obtii rasaduri de vinete. Nu uita nici de lumina, care este foarte importanta mai ales in perioada de inflorire si de formare a fructelor. Tocmai de aceea este necesar sa stii si distanta de plantare la vinete.

Acum, haide sa vorbim un pic si despre plantarea vinetelor. Rasadurile de vinete se planteaza atunci cand temperatura din pamant este de minimum 15 grade Celsius, la o adancime de 15 cm.

Asadar, acestea se planteaza la jumatatea lunii mai, in partea de sud a tarii, insa in partea nordica sau in centru plantarea se va face spre sfarsitul lunii.

Distanta plantare vinete. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Distanta plantare vinete
Distanta plantare vinete

Acum ca stii si in ce perioada se face plantarea, ar fi bine sa stii si care este distanta de plantare pentru rasadurile de vinete. Cum trebuie sa le plantezi ca un expert, pentru a obtine si o recolta bogata.

Rasadurile de vinete trebuie sa aiba 60 de zile de la rasarire, pentru a putea fi plantate in gradina. Distanta de plantare a rasadurilor este de 40-45 cm intre plantele de pe acelasi rand si de 70-80 cm intre randuri.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Plantele au nevoie de lumina, asa ca nu este o idee buna sa le pui prea apropiate, deoarece nu reactioneaza prea bine la umbra. Asadar, mare atentie la distanta, pentru ca este esentiala pentru cresterea plantelor.

Distanta plantare vinete. Te mai sfatuim sa fii cu ochii pe prognoza meteo, deoarece temperaturile mai mici de 15 grade Celsius nu sunt chiar bine tolerate de rasaduri, iar acest lucru poate duce la avortarea florilor. Practic, rasadurile nu vor produce vinete!

Culturile de vinete se pot infiinta in camp, in gradina, solarii sau sere. Daca vrei sa cultivi vinetele in solarii sau sere, incepe productia de rasaduri de la finalul lunii februarie, insa trebuie sa astepti 60 de zile pana ce acestea se vor dezvolta si vor fi gata pentru plantare.