Coacere vinete la cuptor electric. Cum sa o faci si la ce temperatura
Coacere vinete la cuptor electric. Cum sa o faci si la ce temperatura

Coacere vinete la cuptor electric. Cum sa o faci si la ce temperatura


Coacere vinete la cuptor electric. Afla cum sa coci vinetele folosind cuptorul electric, dar mai ales la ce temperatura trebuie sa faci asta. Ce trebuie sa stii daca nu le poti coace pe gratar si alegi metoda mai simpla.

Coacere vinete la cuptor electric. Cum sa o faci si la ce temperatura – Cuprins:

Coacere vinete la cuptor electric. Cum sa faci asta si care sunt pasii

Coacere vinete la cuptor electric
Coacere vinete la cuptor electric

Coacere vinete la cuptor electric. Daca si tu alegi sa faci asta, iti spunem din start ca gustul nu se compara cu cel al vinetelor coapte pe gratar. Legumele nu au acea aroma de fum, insa per total, trebuie sa recunoastem faptul ca un cuptor electric este mult mai comod.

Primul lucru cu care incepi va fi sa speli vinetele foarte bine. Dupa aceea, lasa-le sa se usuce si taie coditele. Urmatorul pas va fi sa tai vinetele pe jumatate, in lungime.

Partea taiata se presara cu putina sare. Pregateste apoi o tava pe care pui o hartie de copt si dupa asta pune vinetele cu taietura in jos.

Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 210 grade Celsius, iar cand acesta s-a incalzit baga tava cu legume. Toata operatiunea va dura aproximativ 20-25 de minute, in functie de cat de mari sunt vinetele pe care le-ai ales.

Dupa ce vinetele s-au copt, va trebui sa ai la indemana o sita pentru a le pune acolo dupa ce le decojesti. Si daca tot am vorbi de decojit, trebuie sa iti mai spunem ca acest lucru se face extrem de usor, folosind doar o lingura. Pune apoi miezul in sita si lasa-l sa se scurga bine.

Cum sa pastrezi vinetele la congelator

Vinete coapte
Vinete coapte

Daca tot am vorbit despre o coacere ca la carte pentru vinete la cuptor electric, ar fi bine sa stii si cum sa le pastrezi pentru la iarna. Nu de alta, dar este foarte usor si te vei bucura de gustul vinetelor coapte si in sezonul rece.

Asadar, dupa ce ai scurs vinetele, acestea urmeaza sa mearga la congelator. Nu este indicat sa le toci, pentru ca in acest fel le mai poti scurge foarte bine inca o data, dupa ce le dezgheti. In cazul in care le toci nu o sa mai poti face asta la iarna.

Citeste si: Cum sa prepari salata de vinete. 5 retete delicioase

Vinetele se vor pune apoi in pungute speciale pentru a fi depozitate la congelator. Este absolut necesar sa folosesti pungi pentru congelator cu sistem de inchidere. Astfel, eviti ca vinetele sa ia diverse mirosuri din congelator de la celelalte produse pe care le congelezi.

Dupa cum vezi, nu este atat de greu sa coci vinetele si apoi sa le depozitezi pentru iarna la congelator. Asadar, iti recomandam sa faci asta in fiecare an, pentru a te bucura de salata de vinete si pe timp de iarna sau in sezonul rece.