Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in gradina
Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in gradina

Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in gradina


Distanta plantare castraveti. Afla cum sa plantezi rasadurile in gradina si ce distanta trebuie sa lasi intre randuri, dar si intre plantele de pe acelasi rand. Iti explicam ce trebuie sa faci pentru a obtine o productie mare.

Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in gradina – Cuprins:

Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Distanta plantare castraveti
Distanta plantare castraveti

Pentru cei ce nu stiu, rasadurile de castraveti se planteaza la sfarsitul lunii aprilie, atunci cand vorbim de suprafete protejate. In camp sau in gradina, rasadurile de castraveti se planteaza in luna mai, in functie de conditiile climatice.

Distanta de plantare pentru rasadurile de castraveti in gradina este de 40-45 cm intre planteel de pe acelasi rand. Intre randuri, distanta trebuie sa fie de un metru. Iti recomandam ca dupa plantare, sa uzi rasadurile cu unul din aceste ingrasaminte naturale.

Dupa aplicarea ingrasamantului, ar trebui sa stii ca mai este nevoie de o administrate la 14 zile de la plantare, iar apoi la 14 zile de la ultima fertilizare. Nu uita ca vrei sa obtii plante sanatoase, asa ca ingrasamantul natural este solutia ideala.

Cum sa ingrijesti castravetii dupa plantare

Rasaduri de castraveti plantate in gradina
Rasaduri de castraveti plantate in gradina

Distanta plantare castraveti. In primul rand, ar trebui sa stii ca rasadurile de castraveti (Cucumis sativus) pot fi afectate de temperaturile scazute, asa ca si cresterea acestora poate fi afectata daca temperaturile scad sub 11-12 grade Celsius. Totodata, vor fi afectate inflorirea si fructificarea. Temperatura minima din sol, trebuie sa fie de 12-15 grade Celsius.

Nu uita ca aceste legume au nevoie de apa, asa ca ia in considerare si instalarea unui sistem de irigare prin picurare.

Citeste si: Cum sa cumperi rasaduri sanatoase de rosii si cum le alegi

Daca nu este cazul si ii cultivi pe o suprafata mica, atunci plantele trebuie udate pentru a mentine solul reavan. Desigur, nu trebuie sa exagerezi cu apa, deoarece acest lucru poate duce la aparitia bolilor.

Castravetii iubesc lumina soarelui, asa ca e nevoie sa fie plantati pe o suprafata unde beneficiaza de cateva ore bune de lumina. In acelasi timp, solul trebuie sa aiba un pH cuprins intre 6.5 si 7.5.

Nu se recomandam un sol cu o capacitate redusa de mentinere a apei, asa ca ar fi bine sa alegi un sol cu o textura luto-nisipoasa.

Castraveti
Castraveti

Distanta plantare castraveti. Desigur, ar fi bine sa stii si ca aceste legume sunt sensibile la boli asa ca mare atentie la fainarea castravetilor, la mana, patarea unghiulara, putregaiul cenusiu sau antracnoza cucurbitaceelor.

Si daunatorii sunt numerosi pentru aceste plante si nu ar strica sa fii atent la afide, paianjenul rosu comun, tripsi, acarianul lat, viermii sarma, limaxul cenusiu sau musca plantutelor.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Se recomanda recoltarea castravetilor dimineata, dupa ce roua s-s uscat. Fructele se culeg de la nivelul pedunculului si se pot recolta folosind un cutit.

In cazul in care ai plantat mai multi castraveti si vrei sa pastrezi pentru mai mult timp recolta, ar fi bine sa stii ca legumele pot fi pastrate 8-10 zile atunci cand temperatura este de 7-10 grade Celsius si umiditatea de 92-95%.

Daca temperatura este mai mare, de 13 grade Celsius si umiditatea este de 90-95%, durata de depozitare scade la 5-8 zile.