Schema tratament vinete. Cum si cand sa faci stropirea acestor legume
Schema tratament vinete. Cum si cand sa faci stropirea acestor legume

Schema tratament vinete. Cum si cand sa faci stropirea acestor legume


Schema tratament vinete. In cazul in care si tu te-ai decis sa cresti aceste legume in gradina ta, nu ar fi rau sa stii care sunt bolile si daunatorii ce pot afecta vinetele. Drept urmare, ar fi bine sa stii cum si cand sa faci stropirile.

Schema tratament vinete. Cum si cand sa faci stropirea acestor legume – Cuprins:

Schema tratament vinete. Cand si cum sa stropesti aceste legume

Daca nu vrei sa aplici tratamentele bio la legume, dar vrei sa obtii o recolta buna de vinete, atunci ar trebui sa stii si care sunt stropirile pe care trebuie sa le faci, dar mai ales ce produse sa folosesti. Nu de alta, insa fara niciun tratament sau fara nicio planta companion, rezultatele nu or sa fie pe masura asteptarilor.

Rasad vinete
Rasad vinete

Schema tratament vinete. Incepem cu un tratament care se aplica in faza de rasad, pentru tripsi, musca miniera si acarieni. Este recomandat sa folosesti Vertimec, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Tot in faza de rasad, insa inainte de plantare, vinetele primesc un tratament cu Cidely Top pentru fainare si alternarioza. Timpul de pauza este de 3 zile.

De asemenea, in aceeasi perioada se aplica un tratament pentru musculita alba a tutunului, musculita alba de sera si acarieni folosind Danmite. Timpul de asteptare este de 3 zile.

Citeste si: Schema tratament tomate. Cum si cand sa faci stropirea rosiilor

In momentul plantarii, este recomandat sa faci un tratament cu AMN Promot pentru ofilirea vasculara. Totodata, aplica si un tratament pentru carbusul de mai, viermele sarma si buha semanaturilor folosind Trika Expert.

La o saptamana dupa plantare, iti recomandam sa faci un tratament pentru paduchele solanaceelor, dar si pentru celebrul gandac din Colorado. Timpul de pauza este de 14 zile.

Rasaduri de vinete
Rasaduri de vinete

Schema tratament vinete. La doua saptamani de la tratamentul anterior, va fi necesar sa aplici o stropire cu Ortiva Top pentru mana, putregai cenusiu, patarea cafenie, fainare si alternarioza. Timpul de asteptare este de 7 zile.

Pentru gandacul de colorado se va aplica un tratament cu Karate Zeon, timpul de asteptare fiind de 7 zile.

Citeste si: Cum sa prepari zeama bordeleza si cand sa o folosesti

La 10-14 zile de la tratamentul aplicat anterior, se face o stropire a vinetelor folosind Amistar pentru alternarioza, mana si fainare. Timpul de asteptare este de 3 zile.

Mai mult, se va aplica si un tratament pentru putregaiul cenusiu folosind Switch, timpul de pauza fiind de 3 zile. Pentru omida fructelor si molia tomatelor, vinetele se trateaza cu Coragen, iar timpul de pauza este de o zi.

Schema tratament vinete. Flori de vinete
Flori de vinete

Schema tratament vinete.Dupa ce au trecut doua saptamani de la tratamentul anterior, se aplica o stropire cu Signum pentru putregaiul cenusiu si fainare. Timpul de pauza este de 3 zile.

Folosind Bactospeine, vinetele vor fi protejate impotriva omizilor defoliatoare si impotriva moliilor de tomate. Timpul de pauza este de 2 zile.

Citeste si: Schema tratament castraveti. Cum sa le aplici si cand sa faci stropirea

Dupa 14 zile de la tratamentul anterior, aplica un tratament cu Cidely Top pentru fainare si alternarioza. Timpul de pauza este de 3 zile.

Pentru gandacul de Colorado, vinetele se trateaza cu Alverde, timpul de pauza fiind de 3 zile. Pentru acarieni, se aplica un tratament cu Nissorun, iar timpul de asteptare este de 3 zile.

Schema tratament vinete. Vinete
Vinete

Schema tratament vinete. Dupa alte doua saptamani, vinetele se trateaza cu Amistar pentru fainare, mana si alternarioza. Timpul de pauza este de 3 zile.

Pentru omizi, musca miniera sau paianjenul rosu comun se aplica un tratament cu Voliam Targo, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Ultimul tratament se aplica la 10-14 zile de la stropirea anterioara. Folosind Dragonis, vinetele se trateaza pentru fainare si alternarioza. Timpul de pauza este de 3 zile. Pentru acarieni, se aplica o stropire cu Floramite, iar timpul de pauza este de o zi.