Distanta de plantare a rosiilor. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect
Distanta de plantare a rosiilor. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Distanta de plantare a rosiilor. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect


Distanta de plantare a rosiilor. Iata cum sa plantezi rasadurile in mod corect si care este distanta corecta intre plante si intre randuri. Este necesar sa stii acest lucru, pentru ca va ajuta la dezvoltarea corecta a tomatelor. Sfaturi utile pentru gradinarii incepatori!

Distanta de plantare a rosiilor. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect – Cuprins:

Cand se planteaza rasadurile de rosii

Distante plantare rosii
Distante plantare rosii

Distanta de plantare a rosiilor. Desigur, fiecare leguma are o perioada optima de insamantare, asa ca ar trebui si tu sa iei in considerare acest lucru. Ar fi bine sa iei in considerare aceste lucruri, pentru a te asigura ca obtii rezultate pe masura.

Dupa cum bine stii, pentru a obtine rasadurile de rosii dureaza intre 55 si 60 de zile, ti-am explicat totul in acest articol.

Drept urmare, ar trebui sa calculezi si perioada in care vrei sa plantezi aceste rasaduri. Trebuie sa stii cand semeni pentru a alege perioada ideala de plantare. Nu de alta, dar trebuie sa iti faci un plan bine pus la punct.

In cazul in care plantezi rasadurile de rosii in solar, atunci o poti face cat de devreme doresti, atat timp cat acesta este incalzit.

Tomatele nu vor avea o problema sa creasca, atata timp cat le vei asigura temperatura necesara. Expertii recomanda, totusi, plantarea rasadurilor de rosii in solar in perioada 25 martie – 10 aprilie. Iti recomandam sa alegi aceasta perioada pentru a obtine rezultatele cele mai bune.

Citeste si: Rasaduri de rosii bio. Cum sa le recunosti sau cum le poti obtine

Distanta de plantare a rosiilor. Cea mai buna perioada de a planta rasadurile de rosii este intre 25 aprilie si 15 mai. Mare atentie la acest aspect, pentru ca este indicat sa respecti perioada de plantare.

Totusi, va trebui sa te asiguri ca temperatura din sol este intre 10 si 12 grade Celsius, timp de 5-6 zile.

Practic, pentru a obtine rasadurile de rosii in perioada mentionata, semanatul se va face in perioada 10-15 februarie.

Trebuie sa mai stii ca solul va atinge temperatura de 12 grade Celsius in perioada 15-25 aprilie in zonele sudice, iar in celelalte zone se va intampla cu 15-20 de zile mai tarziu. Asadar, ia in calcul si zona in care locuiesti.

Distanta de plantare a rosiilor. Cum sa plantezi rasadurile

Distanta de plantare a rosiilor
Distanta de plantare a rosiilor

Distanta la care plantezi rasadurile de rosii este foarte importanta, pentru ca acestea sa se dezvolte in mod corect si cultura sa fie pe masura.

Bineinteles, nu trebuie sa uiti nici de pregatirea solului sau de faptul ca o cultura de rosii nu se planteaza in acelasi loc unde cu un an in urma au crescut acelaeasi plante. Iti recomandam sa faci acest lucru o data la 4 ani.

Si daca tot am vorbit de sol, e necesar sa stii ca valoarea pH-ului trebuie sa fie intre 5.5 si 6.8.

Pentru determinarea pH-ului poti folosi un pH metru sau poti aplica cea mai simpla metoda cu bicarbonat de sodiu si otet.

Citeste si: Cum sa folosesti gunoiul de pasare ca ingrasamant

Distanta de plantare a rosiilor este de 30-40 de centimetri intre rasaduri si de 70-80 de centimetri intre randuri.

In primele 10 zile de la plantare, se vor efectua 1-2 udari la fiecare planta in parte, insa nu exagera pentru ca nu vrei sa racesti prea mult solul. De asemenea, daca a plouat, udarea nu se mai face.

Plantarea rasadurilor se face manual, iar plantele se pun in pamant pana la prima frunza.

Distanta de plantare a rosiilor. Temperatura optima pentru rasadurile de tomate este de peste 20 de grade Celsius, dar nu mai mare de 26 de grade Celsius, deoarece acestora nu le place caldura excesiva in prima parte a vietii.

Totodata, rasadurile vor avea nevoie de cat mai multa lumina, pentru a se dezvolta in mode corect. Daca temperaturile cresc excesiv, ar trebui sa fii atent si la unele masuri pentru umbrirea culturilor, deoarece toleranta la caldura este limitata.