Cum sa tratezi rasucirea frunzelor la tomate. Cauze si tratamente
Cum sa tratezi rasucirea frunzelor la tomate. Cauze si tratamente

Cum sa tratezi rasucirea frunzelor la tomate. Cauze si tratamente


Rasucirea frunzelor la tomate. Iata cum sa tratezi acest lucru si care este motivul pentru care frunzele se rasucesc. Ce trebuie sa stii daca esti un incepator in ale gradinaritului si cum poti sa imbunatatesti sanatatea plantelor tale.

Cum sa tratezi rasucirea frunzelor la tomate. De ce se intampla? – Cuprins:

De ce se rasucesc frunzele la rosii?

Rasucirea frunzelor la tomate
Rasucirea frunzelor la tomate

Rasucirea frunzelor la tomate. Daca si tu ai observat ca frunzele rosiilor din gradina se rasucesc sau se curbeaza, atunci ar trebui sa stii si ce sta la baza acestui fenomen. De ce se intampla si care sunt cauzele ce duc la rasucirea frunzelor de rosii.

EI bine, inainte de toate putem vorbi despre udarea excesiva sau folosirea unei cantitati prea mici de apa. Totodata, pot aparea probleme din cauza faptului ca nu aerisesti cultura. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii si cum sa faci aerisirea solarului in mod corect.

Expertii spun ca ar fi vorba de un mecanism de aparare al plantei. Tocmai de aceea, din cauza vantului puternic, frunzele se pot deteriora si acestea se vor curba sau rasuci.

Desigur, alte probleme pot aparea din cauza unei boli, iar de obicei virusul este transmis de musculita alba. Daca vrei sa aplici un tratament natural pentru musculita alba, ti-am pregatit aici o reteta pentru a aplica stropirea.

Cu toate ca infectarea poate dura pana la 3 saptamani, semnele care anunta boala sunt legate de rasucirea frunzelor, dar si de faptul ca acestea incep sa se ingalbeneasca. In acelasi timp, si afidele pot sa afecteze plantele si sa duca la rasucirea frunzelor la tomate.

Un alt motiv poate fi si folosirea excesiva a azotului pentru a fertiliza plantele. O sa observi destul de usor acest lucru, pentru ca tulpinile rosiilor sunt foarte groase, deoarece se dezvolta foarte mult la nivelul partilor vegetative. Totodata, productia de fructe nu va fi atat de bogata.

Daca este vorba de virusul BCTV, trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt deloc bune. Plantele se vor opri din crestere, fructele vor cadea, florile vor fi avortate. Practic, recolta nu va mai putea fi salvata.

Cum sa tratezi rasucirea frunzelor la tomate. Ce trebuie sa faci?

Frunze rasucite la rosii
Frunze rasucite la rosii

In cazul in care vorbim despre frunzele rasucite din cauza excesului de apa sau din cauza faptului ca nu le-ai udat indeajuns, atunci lucrurile sunt destul de simple. Foloseste mai putina apa, daca le-ai udat prea mult, sau mareste cantitatea de apa in cazul in care acestea nu beneficiaza de un sol umed.

Nu uita ca poti uda rosiile mai rar, insa folosind o cantitate de apa mai mare. Desigur, ia in considerare si calitatea solului care trebuie sa fie afanat si sa asigura o drenare buna.

Rasucirea frunzelor la tomate. Daca este vorba de vant puternic, iti sugeram sa folosesti protectii precum plasele de umbrire. Totodata, poti lua in considerare cultivarea unor plante companion care protejeaza cultura precum o perdea forestiera.

Atunci cand frunzele se rasucesc din cauza fertilizarii cu azot, trebuie sa opresti administrarea acestei substante. Rosiile isi vor reveni fara probleme.

Frunze rasucite
Frunze rasucite

Chiar si o copilire ori o defoliere prost facuta poate duce la rasucirea frunzelor la tomate. Nu uita ca ti-am explicat cum sa faci copilirea rosiilor, asa ca respectat acei pasi. In cazul in care ti s-a intamplat acest lucru, atunci fertilizeaza plantele folosind postasiu si fosfor. Poti alege si alternative naturale precum cenusa.

In cazul in care vorbim despre afide sau de musculita alba, atunci este necesar sa folosesti insecticide. Nu uita ca sunt foarte multe tratamente bio, precum acestea despre care am vorbit. Reprezinta o solutie foarte buna, iar tu o sa beneficiezi in continuare de o cultura de rosii bio.

Cele mai simple metode de tratare a rasucirii frunzelor de rosii este atunci cand acestea sufera de carene minerale. Daca frunzele au o nuanta violet, atunci exista un deficit de fosfor si trebuie sa iei masuri.

Cand frunzele sunt aspre si fragile, exista un deficit de zinc. Cand plantele nu au calciu, nervurile se vor albi si frunzele se vor rasuci in sus. Carenta de fier duce la ingalbenirea frunzelor si rasucirea acestora.

Carenta de cupru si sulf va rasuci destul de tare frunzele, in timp ce deficitul de bor va deschide culoarea frunzelor.