Tratament natural musculita alba. Cum sa combati acest daunator
Tratament natural musculita alba. Cum sa combati acest daunator

Tratament natural musculita alba. Cum sa combati acest daunator


Tratament natural musculita alba. Afla cum sa combati acest daunator si care este cea mai buna solutie pe care o poti folosi. Ce trebuie sa stii si care este ciclul biologic al musculitei albe.

Tratament natural musculita alba. Cum sa combati acest daunator – Cuprins:

Ciclul biologic al musculitei albe de sera

Bemisia tabaci
Bemisia tabaci

Inainte de a vorbi despre un tratament natural pentru musculita alba, ar fi bine sa stii si care este ciclul biologic al acestui daunator foarte periculos care poate sa atace culturile legumicole.

Ei bine, musculita alba de sera are 3 etape de dezvoltare si anume ou, stadii larvare (4) si adult. Vestea proasta este ca acest daunator ataca, pe langa legume, si plantele ornamentele. O sa observi musculita pe plante precum muscate sau trompeta ingerilor.

Dupa cum ii spune si numele, musculita alba prefera spatiile protejate, asa ca o sa o gasesti in sere sau solarii pe tot parcursul anului. In camp deschis, musculita nu va supravietui temperaturilor mai mici de 0 grade Celsius. Totodata, aceasta insecta se va reproduce doar daca temperaturile depasesc valoarea de 10 grade Celsius.

Totusi, trebuie sa stii ca de obicei se intalnesc 2 specii de musculite si anume Trialeurodes vaporariorum (musculita alba de sera) si Bemisia tabaci (musculita cartofului dulce).

Tratament natural musculita alba. Cum sa scapi de acest daunator

Tratament natural musculita alba
Tratament natural musculita alba

Vestea proasta atunci cand vorbim despre musculita alba de sera este ca in spatii protejate precum sere sau solarii aceasta poate dezvolta pana la 3 generatii intr-un an.

Femelele pot depune pana la 500 de oua, iar ciclul de dezvoltare al acestora este de 4-6 saptamani in sere sau solarii. In camp, ouale se dezvolta in aproximativ 8 saptamani din cauza temperaturilor mai joase. In functie de temperaturi, adultii pot trai pana la 3 saptamani.

Adultii, dar si larvele, se hranesc cu seva din frunze, fapt ce duce la ingalbenirea acestora. Ulterior, frunzele se vor usca si vor cadea. Asadar, vei gasi acest daunator mai ales pe suprafata inferioara a frunzelor.

Citeste si: Cum sa combati fuzarioza la tomate si ce tratament sa folosesti

Un tratament natural eficient pentru musculita alba este o solutie din lapte si tinctura de galbenele. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci un litru de lapte, 50 g zahar alb, impreuna cu 50 ml de tinctura, dupa care mai adaugi un litru de apa.

Solutia se amesteca foarte bine, iar apoi se aplica pe plantele afectate. Mare atentie sa aplici solutie si pe spatele frunzelor, pentru ca acolo vei gasi majoritatea musculitelor.

Fiind vorba de un tratament 100% natural, acesta se poate aplica fara absolut nicio problema. In cazul in care nu au disparut toate musculitele, tratamentul se poate repeta o data la 2 saptamani. Trebuie sa stii ca tratamentul se aplica atunci cand ai observat primele musculite, in cazul unui atac mai sever va trebui sa utilizezi insecticide.