Cum sa schimbi gustul tomatelor din gradina si ce trebuie sa faci
Cum sa schimbi gustul tomatelor din gradina si ce trebuie sa faci

Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina si ce trebuie sa faci


Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina, daca acestea sunt prea acre sau amare. Ce trebuie sa faci pentru ca rosiile sa fie pe gustul tau. Care sunt elementele ce joaca un rol decisive in obtinerea gustului.

Cum sa schimbi gustul tomatelor din gradina si ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina. De ce sunt acre sau amare?

Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina
Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina

Factorii principali care influenteaza gustul tomatelor sunt zaharul, dar si aciditatea solului. Bineinteles, exista o varietate mare de rosii, asa ca poti alege un soi care este pe gustul tau. Totusi, trebuie sa stii ce sa faci pentru a nu obtine rosii acre sau amare.

De ce sunt tomatele amare? In primul rand, acest lucru poate fi provocat de un sol acid. Plantele care au mai multe frunze si care capteaza mai multa lumina de la soare sunt capabile sa transforme lumina in ahar, asa ca rosiile pe care le vei obtine vor fi mai dulci. Asadar, iata cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina.

Citeste si: Greseli frecvente in cultivarea rosiilor. Cum sa obtii o recolta perfecta!

In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca tomatele sunt fertilizate in mod corect, asa ca iti sugeram sa folosesti un ingrasamant organic, dar si potasiu si sulf.

Daca o sa folosesti prea mult azot, sistemul foliar (frunzele) se va dezvolta prea mult si o sa ai o productie mai mica de fructe. Tocmai de aceea, iti recomandam sa fertilizezi tomatele cu un ingrasamant de tip NPK (azot, fosfor, potasiu) 5-10-10. Poti completa cu azot dupa ce tomatele vor inflori.

In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca tomatele sunt udate corect si in mod constant pana ce apar fructele. Apoi, uda plantele mai rar in timpul coacerii, deoarece solul uscat ajuta la obtinerea unui gust mai bun pentru tomate.

Rosii coapte in gradina
Rosii coapte in gradina

Cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina. Nu uita ca rosiile din gradina au nevoie si de lumina soarelui. Ideal este sa le plantezi intr-un loc unde beneficiaza de 8 ore de lumina pe zi, pentru a te asigura ca procesul de fotosinteza va functiona la capacitate maxima.

Fotosinteza ajuta la producerea carbohidratilor care sunt transformati in zahar, acizi si alti nutrienti ce ajuta la dezvoltarea unei arome deosebite pentru fructele din gradina ta.

Si temperatura este esentiala pentru cresterea tomatelor, asa ca asigura-te ca plantele beneficiaza de o temperatura de 26 grade Celsius pe timp de zi si de 10-15 grade Celsius pe timp de noapte. Temperaturile mai mari afecteaza aroma fructelor, asa ca asigura-te ca o sa folosesti soiul potrivit pentru zona in care le cultivi.

Iti recomandam sa mai folosesti si un ingrasamant precum sarea amara sau sarea Epsom. Fructele pe care le vei obtine vor fi mult mai dulci si mai gustoase. Trebuie doar sa presari 130 grame de sare amara pe o suprafata de 3 metri patrati, unde cultivi rosii.

Dupa ce ai facut acest lucru, uda pamantul pentru a te asigura ca sarea amara sau sulfatul de magneziu ajunge la radacinile plantelor. Practic, sarea amara ajuta rosiile sa absoarba mai repede nutrientii precum fosfor sau sulf. Practic, ai invatat cum sa schimbi gustul rosiilor din gradina.

Mai poti folosi sarea amara si ca un ingrasamant foliar. Dizvolva o lingurita de sare amara intr-un litru de apa, iar apoi pulverizeaza solutia pe frunzele plantelor. Aplica-l o data la doua saptamani, insa evita zilele foarte calduroase sau cele in care urmeaza sa ploua.