Cum sa reduci umiditatea din casa
Cum sa reduci umiditatea din casa

Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor. Care sunt acestea?


Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor. Dupa cum bine stim, un nivel ridicat de umiditate poate aduce mari probleme in locuinta ta, asa ca este indicat sa iei masuri. Cea mai simpla metoda este sa folosesti plante care vor absorbi rapid umiditatea, pentru ca acestea vor face toata treaba.

Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor. Care sunt acestea? – Cuprins:

Ce probleme cauzeaza umiditatea ridicata in casa?

Cum sa reduci umiditatea din casa - Mucegai in casa
Mucegai in casa

Cum sa reduci umiditatea din casa. Trebuie sa stii ca umiditatea excesiva poate sa creeze probleme asupra sanatatii tale. Pentru ca din cauza umezelii ridicate poate aparea mucegai sau igrasie, acest lucru creste si riscul de alergii sau astm.

Totodata, expunerea la mucegai duce la oboseala, lipsa concentrarii, dar si dureri de cap. Virusul gripal se dezvolta si el destul de bine intr-un mediu umed, asa ca ai mare atentie!

Expertii recomanda o umiditate de 60% atunci cand temperaturile exterioare sunt de peste 20 de grade Celsius, de 50% atunci cand temperaturile exterioare sunt cuprinse intre 10 si 20 de grade Celsius si de 45% atunci cand temperatura exterioara este cuprinsa intre 0 si 10 grade Celsius.

Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor

Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor. Acum ca stim ce probleme poate cauza umiditatea ridicata din casa, ar fi bine sa stim si ce plante putem folosi pentru a o reduce. Iata ce trebuie sa stii daca iei si tu acest lucru in considerare.

Crinul pacii
Crinul pacii

Spathiphyllum sau Crinul Pacii este o planta cu flori albe care poate purifica aerul. Nu numai ca florile miros frumos, dar aceasta planta te va ajuta sa reduci si nivelul de umiditate din casa ta.

Citeste si: Cum sa obtii un nivel optim de umiditate in casa, in functie de temperaturile exterioare

Planta iubeste solul umed asa ca nu va fi deranjata de un strat de apa pe fundul ghiveciului, insa va absorbi si umiditatea din aer cu ajutorul frunzelor.

Mai trebuie sa stii ca planta nu trebuie pusa in lumina directa a soarelui, si… cam atat. In rest, te va ajuta prin purificarea aerului si reducerea umiditatii.

Pe timp de vara, Crinul Pacii necesita cel putin o udare pe saptamana, iar in lunile din sezonul rece are nevoie de apa o data la doua saptamani.

Cum sa reduci umiditatea din casa - Palmier Areca
Palmier Areca

Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor. Palmierul Areca creste in medii tropicale, asa ca umiditatea ridicata reprezinta mediul natural in care il putem gasi. Drept urmare, aceasta planta va absoarbe umiditatea din aer.

Un alt avantaj este ca nu necesita lumina, asa ca il poti pune unde vrei. Bineinteles, daca va avea lumina, va creste destul de mare.

Mai mult decat atat, palmierul Areca te va ajuta si cu purificarea aerului. Trebuie sa mai stii ca palmierul are nevoie si de un nivel ridicat de umiditate, asa ca necesita udare de cel putin o data sau de doua ori pe saptamana in lunile mai calde.

Atunci cand vine sezonul rece, ii poti pune apa o data la doua saptamani. Palmierul Areca iubeste lumina, insa nu trebuie pus in lumina soarelui.

Iedera engleza
Iedera engleza

Hedera helix sau iedera engleza poate indeparta cu succes sporii de mucegai care se gasesc in spatiile cu umiditate ridicata. Un alt avantaj al plantei este ca poate fi tinuta intr-un ghiveci suspendat si pusa la o inaltime mai mare, aproape de tavan.

Daca nu stii de ce ar trebui pusa asa de sus, o sa iti spunem ca umezeala din casa se ridica, iar din acest motiv gasim colturile de sus ude.

Iedera engleza iubeste umezeala, asa ca o sa te scape de problema numaidecat. Daca vrei doar sa o cumperi si nu ai probleme cu umiditatea excesiva din casa, ar trebui sa stii ca frunzele plantei trebuie pulverizate cu apa daca marginile arata uscate.

Hedera helix nu are nevoie de lumina, asa ca nu trebuie sa o asezi in locuri pline de lumina soarelui. Expertii recomanda sa folosim iedera intr-un colt mai putin luminos din casa.

Feriga spada
Feriga spada

Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajuoturl plantelor. Nephrolepis exaltata sau feriga spada adora mediile cu umezeala ridicata. Asadar, daca ai probleme cu umiditatea ridicata din casa, feriga spada o va absorbi si o va aduce la o valoare normala. Nu uita ca planta va indeparta si impuritatile din aer si le va transforma in oxigen.

Feriga spada este foarte usor de ingrijit, are nevoie de un sol umed si nu este recomandat sa o tinem in lumina soarelui.

Fii foarte atent, pentru ca daca umezeala va fi redusa, mai ales in lunile de iarna, va trebui sa pulverizezi apa pe frunze. In caz contrar, planta se va usca.

Tillandsia ionantha Druid
Tillandsia ionantha Druid

Tillandsia ionantha ‘Druid’ este planta care iubeste lumina, dar si umiditatea. Drept urmare, iti recomandam sa o tii intr-un loc luminos, insa nu in lumina soarelui.

Mai mult, va trebui sa o uzi de 2-3 ori pe saptamana. Planta va absorbi umiditatea, dar si nutrientii din aer, cu ajutorul frunzelor.

Bineinteles, daca nu o sa uzi planta indeajuns, vei vedea acest lucru pentru ca forma frunzelor se va schimba! Astfel, ai invatat cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor.

Afla si cum sa faci compost daca stai la curte sau la bloc sau cum sa ai grija de florile de apartament.