Pastrare bulbi flori iarna
Cum sa pastrezi bulbii de flori peste iarna

Cum sa pastrezi bulbii de flori peste iarna


Pentru ca plantele cu bulbi nu prea rezista la ger, ar trebui sa stii ca acestea trebuie protejate sa treaca peste iarna. Tocmai de aceea, o sa iti explicam ce trebuie sa faci si cum sa pastrezi bulbii de flori peste iarna. Mai mult, o sa iti aratam cum sa le prelungesti si viata!

Cum sa pregatesti bulbii de flori pentru iarna

Cum se pastreaza bulbii de flori
Bulbi de flori

Bulbii florilor trebuie scosi din pamant inainte de primul inghet, iar apoi trebuie lasati sa se usuce. Dupa aceea, curate resturile de pamant insa ai mare grija sa nu existe urme de mucegai sau suprafete moi. Ar fi bine sa ii stropesti cu o substanta antifungica.

Daca exista bulbi bolnavi sau patati, ar fi bine sa ii arunci. Pentru a te asigura ca scoti bulbii intregi din pamant, trebuie sa sapi cu atentie in jurul fiecaruia si scoate-i delicat din pamant. Nu uita sa ii cureti, deoarece acel pamant care ramane pe bulbi poate sa provoace putrezirea.

Ar fi bine sa grupezi bulbii pe masura ce ii scoti din pamant, pentru ca daca vrei sa ii replantezi dupa culori, o sa fie greu sa o faci. Daca nu ai nicio problema cu acest lucru, atunci ii poti depozita amestecati.

Cum se depoziteaza bulbii de flori, care sunt conditile ideale

Bulbi de flori plantati
Bulbi de flori plantati

Pentru depozitarea bulbilor, iti recomandam alegerea mai multor cutii si, eventual, etichetarea acestora. Pune muschi de turba, rumegus sau alte materiale care izoleaza cutia, pentru a feri bulbii de umezeala.

Dupa ce ai terminat cu izolarea, pune bulbii cu radacinile in jos, exact cum stau in pamant. Bulbii nu trebuie sa se atinga intre ei, pentru ca este posibil sa putrezeasca, asa ca lasa spatiu destul atunci cand ii asezi in cutie.

Temperatura la care bulbii de flori vor sta pe perioada iernii este esentiala, insa trebuie sa stii ca aceasta depinde in functie de tipul florilor. De exemplu, bulbii de dalii sau crini pot sta la o temperatura cuprinsa intre 2-8 grade Celsius, in timp ce alti bulbi au nevoie de temperaturi mai mari.

Totodata, asigura-te ca bulbii sunt tinuti la o temperatura constanta, ca nu exista pericol de inghetare si ca acestia nu vor fi expusi la razele soarelui.

Este indicat sa nu izolezi in totalitate cutia in care acestia vor sta pe perioada iernii, asa ca lasa aerul sa circule pentru a evita putrezirea.

Mai mult, este recomandat sa nu pastrezi bulbii si fructele in acelasi loc. Fructele vor elibera etilena, un gaz care favorizeaza incoltirea fortata a bulbilor.

Afla si cum sa cultivi legume in luna noiembrie sau cum sa alegi becurile potrivite pentru casa ta!