Cum sa verifici o locuinta pe care vrei sa o cumperi. 10 lucruri la care sa fii atent
Cum sa verifici o locuinta pe care vrei sa o cumperi. 10 lucruri la care sa fii atent

Cum sa verifici o locuinta pe care vrei sa o cumperi. 10 lucruri la care sa fii atent


Cum sa verifici o locuinta pe care urmeaza sa o cumperi, 10 lucrui la care sa fii atent pentru a nu fii pacalit. Ce trebuie sa stii si care sunt semnalele de alarma.

Cum sa verifici o locuinta pe care vrei sa o cumperi. 10 lucruri la care sa fii atent – Cuprins:

Cum sa verifici o locuinta. 10 lucruri la care sa fii atent inainte de a o cumpara

Fisura in zid
Fisura in zid

Daca esti in cautarea unei locuinte si vrei sa o cumperi, nu ar fi rau sa fii atent la 10 aspecte pe care sa le iei in considerare atunci cand faci marea achizitie. Asadar, trebuie sa stii cum sa verifici o locuinta.

In primul rand, ar trebui sa arunci o privire mai atenta si sa vezi daca exista fisuri. Nu vorbim despre fisurile fine care sunt normale si care apar pe masura ce cladirea se aseaza, ci vorbim despre fisurile adanci care semnaleaza o problema la fundatia casei sau chiar la structura acesteia. 

In cazul in care observi astfel de fisuri, sfatul nostru este sa iti indrepti atentia catre alta casa, mai bine construita. In acelasi timp, verifica si daca exista fisuri la nivelul ramelor de la ferestre, a tocurilor de la usi, dar si daca ferestrele sau usile se inchid usor, fara probleme.

Daca in locuinta pe care vrei sa o cumperi exista un miros prea puternic de odorizant, acesta ar putea fi un posibil semnal de alarma. Vanzatorul poate incerca sa mascheze eventuale probleme legate de instalatiile sanitare. Totodata, mirosul poate sa vina de afara si daca o sa cumperi acea locuinta, exista riscul sa nu scapi niciodata de acea problema.

Ar trebui sa verifici si geamurile atent. Daca acestea sunt umede, atunci cu siguranta exista o problema legata de igrasie sau mucegai.

Umezeala la geamuri
Umezeala la geamuri

Cum sa verifici o locuinta. Bineinteles, finisajele sunt foarte importante. Totusi, verifica atent gresia sau faianta prezenta in bucatarie sau in baie. Daca exista crapaturi ori placile sunt inegale sau strambe, mai mult ca sigur acestea au fost realizate de amatori. Asadar, exista riscul ca toate acestea sa trebuiasca refacute.

Igrasia sau mucegaiul reprezinta mari probleme, dar pot anunta si alte defectiuni. Exista riscul ca peretii sa fie imbibati cu apa sau sa existe scurgeri provenite de la acoperis sau de la tevile care trec prin pereti. Tocmai de aceea, locuintele care prezinte urme de mucegai sau igrasie trebuie evitate.

De asemenea, trebuie sa verifici daca instalatia electrica si reteaua de apa sau canalizare functioneaza in mod corespunzator. Testeaza toti consumatorii electrici si vei daca exista probleme. Mare atentie si la mirosul de incins sau ars.

Cum sa verifici o locuinta
Cum sa verifici o locuinta

In cazul in care cumperi o casa si aceasta are spatiu la subsol, este obligatoriu sa il verifici. Acesta terbuie sa fie uscat si sa nu prezinte fisuri. Orice miros de mucegai poate anunta o posibila problema legata de infiltratii de apa prin pereti. Verifica si geamurile, iar daca acestea sunt umede exista o problema.

Desigur, in cazul in care casa are si mansarda, trebuie sa verifici neaparat si acel spatiu. Fii atent la posibile fisuri in acoperis, dar si daca exista scurgeri de apa pe langa ferestre. Toate astea inseamna cheltuieli in plus pe care cu siguranta nu le vrei. De aceea, este foarte important sa stii cum sa verifici o locuinta.

Citeste si: Cum sa cresti valoarea locuintei tale. Sfaturi utile

Nu ar fi rau sa verifici si zona in care se afla casa sau apartamentul pe care urmeaza sa il cumperi. Ar fi bine sa observi si ce fel de persoane locuiesc in zona respectiva, daca exista spatii verzi, daca exista magazine sau daca este o zona sigura.

La final, iti mai spunem ca ar fi bine sa inspectezi si zonele greu accesibile. Daca exista gandaci de bucatarie sau de canalizare, lucrurile nu arata deloc bine, asa ca iti sugeram sa iti indrepti atentia in alta parte.