Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Ce poti face cu acest suc?
Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Ce poti face cu acest suc?

Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Ce poti face cu acest suc?


Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Ce-ai spune daca nu ai mai bea acest suc si l-ai folosi in gradina ta? Ei bine, cu toate ca pare o nebunie, poti folosi binecunoscuta bautura racoritoare si in gradina. Iata ce poti face.

Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Ce poti face cu acest suc? – Cuprins:

Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. La ce este buna aceasta bautura?

In cazul in care nu stiai, renumita bautura racoritoare poate fi folosita pentru combaterea anumitor daunatori din gradina. Pare ciudat, dar o sa vezi ca acest suc este eficient si chiar te va ajuta combaterea anumitor daunatori.

Melc in gradina
Melc in gradina

Ei bine, Coca-Cola poate fi folosita pentru a scapa de melci sau limacsi, adica melcii fara cochilie.

Poti proceda la fel ca in cazul capcanei cu bere, adica ingropi un vas in pamant, mai exact o jumatate. Umpli jumatate cu Coca-Cola si ai obtinut o capcana pentru melci si limacsi.

Aceste moluste taratoare vor fi atrase de suc, vor intra in bol, insa nu vor mai putea sa iasa si vor muri. In cazul in care nu vrei sa omori melcii sau limacsii, ii poti pune la munca in gramada cu compost.

Citeste si: Plante companion. Cum sa protejezi legumele din gradina impotriva daunatorilor

Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Aceeasi capcana cu Coca-Cola poate fi aplicata si pentru viespi. Fie ca folosesti un bol sau pur si simplu pui o sticla plina cu suc langa cuibul acestora, viespele o sa fie atrase de zaharul din Coca-Cola si nu vor mai putea sa iasa.

Totodata, poti sa folosesti Coca-Cola si atunci cand faci compost. Explicatia este foarte simpla, pentru ca zaharul din aceasta bautura racoritoare vor atrage microorganismele de care este nevoie pentru a incepe procesul de descompunere al compostului. Pe scurt, sucul grabeste procesul de descompunere.

Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina
Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina

Ce-ai spune daca ai folosi Coca-Cola pentru a uda pamantul din jurul anumitor plante.

Faci acest lucru pentru a reduce pH-ul solului. Se recomanda folosirea acestui suc pentru azalee, bergenia, astilbe sau degetel.

Citeste si: Cum sa folosesti bicarbonat de sodiu in gradina

De asemenea, Coca-Cola poate fi folosita pentru a curata ustensilele de gradina in cazul in care acestea au ruginit.

Ai citit bine, Coca-Cola curata rugina! Pur si simplu trebuie sa lasi uneltele pentru gradinarit timp de cateva ore in acest suc, iar apoi le vei curata imediat.

Buruieni pe alee
Buruieni pe alee

Coca-Cola va omora si buruienile, pentru ca aceasta bautura racoritoare contine si acid citric.

Cum sa folosesti Coca-Cola in gradina. Exact ca si otetul, Coca-Cola va actiona impotriva buruienilor, iar daca ai o alee cu dale printre care si-au facut aparitia si acele plante pe care nimeni nu le doreste, o sa rezolvi numaidecat.

Citeste si: Determinare pH sol. Cum sa afli valoarea folosind otet si bicarbonat de sodiu

Toarna Coca-Cola pe buruieni, mai ales in zilele calduroase de vara. Caldura generata de razele soarelui va ajuta acidul din suc sa actioneze asupra buruienilor, asa ca vei avea o alee curata.

In nici un caz sa nu stropesti frunzele plantelor cu Coca-Cola. Nu exista beneficii dovedite, iar acest lucru chiar poate cauza probleme pentru ca zaharul continut de acest suc impiedica radacinile plantelor sa absoarba apa. Drept urmare, plantele se vor deshidrata.