Cum sa scapi de melci. Combatere limacsi cu solutii 100% naturale
Cum sa scapi de melci. Combatere limacsi cu solutii 100% naturale

Cum sa scapi de melci. Combatere limacsi cu solutii 100% naturale


Cum sa scapi de melci. Afla cum poti sa scapi de limacsi si ce trebuie sa faci pentru combaterea acestora. Iti recomandam doar solutii 100% naturale, asa ca nu va trebui sa folosesti substante chimice.

Cum arata pagubele facute de melci sau limacsi in gradina

Rosie mancata de limax
Rosie mancata de limax

Cum sa scapi de melci. Inainte de toate, ar trebui sa stii si cum arata pagubele produse de melci sau limacsi in gradina ta, pentru a cunoaste exact cu ce daunatori ai probleme.

In cazul in care ai intrat in gradina si ai vazut frunzele rasadurilor roase ori gauri rotunde in rosii, capsuri sau alte fructe moi, atunci te confrunti cu o invazie de melci sau limacsi.

Citeste si: Cum sa folosesti daunatorii pentru a avea o gradina sanatoasa

Mai mult, urmele umede sau argintii de mucus de pe frunze, suprafata solului sau tulpinile plantelor, indica prezenta melcilor.

De asemenea, in locurile unde exista o invazie a melcilor, plantele se vor ofili si vor putea aparea si infectii secundare, deoarece vor fi mai expuse in fata altor daunatori.

Cum sa scapi de melci. Combatere limacsi folosind solutii naturale

Cum sa scapi de melci
Cum sa scapi de melci

Ei bine, poti scapa de melci si fara sa folosesti pesticidele care pot afecta si alte insecte sau polua panza de apa freatica.

Cu toate ca ne plac melcii deoarece erau prezenti in povestile din copilarie, acestia vin si cu o pofta de mancare destul de mare asa ca fructele si frunzele vor cadea prada acestor moluste taratoare.

Baie de pasari
Baie de pasari

Cum sa scapi de melci. Cea mai simpla metoda este sa instalezi o baie pentru pasari. In cazul in care nu stiai, pasarile sunt pradatori naturali pentru melci sau limacsi, asa ca te poti folosi de acestea pentru a scapa de acestia. Totodata, trebuie sa stii ca si gainile sau ratele sunt atrase de aceste „delicatese”.

Compost
Compost

Desigur, unii dintre noi nu vor sa raneasca melcii sub nicio forma, asa ca ii poti aduna si ii poti pune la munca. Unde? In gramada de compost, desigur!

Limacsii ajung in gradina ta pentru ca vor sa se hraneasca, asa ca ce-ar fi sa le dai de mancare si sa te ajute la descompunerea compostului.

Pe scurt, limacsii vor lucra pentru a duce materia organica de la suprafata gramezii de compost la o adancime considerabila.

Pentru ca vor avea de mancare, nu vor mai fi atrasi de gradina ta. Mai mult, vor depune si oua, iar astfel vor asigura hrana pentru alti membri din lantul trofic.

Coji de oua
Coji de oua

Cum sa scapi de melci. Cojile de oua sunt nu sunt pe placul limacsilor sau a melcilor, asa ca este o idee buna sa le pisezi si sa le pui in jurul plantelor. Vestea buna este ca aceste coji se vor descompune si au rolul de fertilizator.

Totodata, poti folosi si zatul de cafea. Melcii nu suport mirosul de cafea, asa ca il poti pune in jurul plantelor afectate. Daca vrei sa faci un fertilizator mai bun, poti combina zatul cu cojile de oua pisate.

Cum sa scapi de melci. Rozmarin
Rozmarin

Pe de alta parte, poti folosi plante companion care resping melcii. Drept urmare, planteaza lavanda, salvie, rozmarin, begonii, nasturei, ferigi, nasturei, lantana sau macul de California.

Sarea poate fi o alta solutie eficienta in lupta cu melcii sau limacsii. Totusi, ai grija sa nu presari prea multa sare in jurul plantelor, deoarece le poate afecta.

Banda de cupru
Banda de cupru

Cum sa scapi de melci. Banda de cupru este folositoare, pentru ca mucusul limacsilor reactioneaza cu acest metal si astfel se produce un mic soc electric.

Citeste si: Tratamente bio la legume. Cum sa prepari insecticide naturale pentru gradina ta

Trebuie sa pui banda de cupru in jurul plantelor si astfel vei tine la departare melcii. Un sfat: curata periodic acea banda cu otet, pentru a ramane eficienta impotriva melcilor si limacsilor.

Cum sa scapi de melci. Coaja de grapefruit
Coaja de grapefruit

Cum sa scapi de melci. Si cojile de grapefruit sunt eficiente, pentru ca melcilor le plac citricele. Pune cojile in jurul plantelor, iar a doua zi vei gasi melcii pe langa acestea. Bineinteles, va trebui sa ii aduni cu mana si sa ii duci la gramada de compost, pentru a le da de lucru.

Cum sa scapi de melci. Halba de bere
Halba de bere

Cum sa scapi de melci. Daca vrei sa ii omori, atunci poti face o capcana cu bere. Ai nevoie de o casoleta pe care o ingropi pe jumatate in pamant, iar apoi umpli jumatate din aceasta cu bere. Melcii sau limacsii vor fi atrasi de mirosul berii si vor cadea in aceasta capcana.