Cum sa folosesti apa in care ai fiert oua. La ce este buna?
Cum sa folosesti apa in care ai fiert oua. La ce este buna?

Cum sa folosesti apa in care ai fiert oua. La ce este buna?


Cum sa folosesti apa in care ai fiert oua. Nu glumim, pentru ca nu este 1 aprilie. Totusi, apa in care fierbi ouale nu trebuie aruncata sub nicio forma, asa ca o sa iti explicam ce ar trebuie sa faci cu aceasta.

Cum sa folosesti apa in care ai fiert oua, de ce sa nu o mai arunci

Apa de la oua fierte
Apa de la oua fierte

Dupa cum bine stim, ouale sunt o sursa importanta de proteine de inalta calitate, acestea fiind bogate in vitamina D si minerale, ceea ce inseamna ca ne pot imbunatati si sanatatea.

Totusi, nu numai noi putem beneficia de aportul de vitamine, ci si plantele din ghiveci. Explicatia este simpla, deoarece coaja de oua este o sursa naturala de calciu si este extrem de utila pentru a mentine pH-ul solului la o valoare normala.

Asadar, de fiecare data cand o sa fierbi oua, ar trebui sa te gandesti si la plantele din casa ta. Las-o sa se raceasca, iar apoi toarn-o la plantele din ghivece. Este o sursa foarte buna de calciu pentru acestea.

Cum sa folosesti cojile de oua in gradina ta

Fertilizare coji de oua
Fertilizare coji de oua

Iar acum, haideti sa vorbim despre alte lucruri folositoare la care poti folosi cojile de oua. Dupa ce ai fiert ouale, nu arunca sub nicio forma cojile, deoarece acestea reprezinta o sursa foarte buna de calciu.

Drept urmare, coaja de oua poate fi pisata, iar apoi se poate pune in ghivecele plantelor, dar si pe langa legumele din gradina ta.

Citeste si:  Cum sa folosesti cojile de oua, metode la care sigur nu te-ai fi gandit

Coaja de oua este folositoare pentru rosii, ardei, broccoli sau varza, deoarece va tine si daunatorii la departare. Astfel, limacsii nu isi vor mai face aparitia si nu iti vor mai ataca plantele.

In cazul in care vrei sa imbunatatesti aceasta metoda, te sfatuim sa o folosesti in combinatie cu zatul de la cafea. Calciul si azotul din aceste doua ingrediente iti va mentine solul bogat in nutrienti, iar plantele vor beneficia de acest aport de elemente nutritive.

Coji de oua pentru rasaduri
Coji de oua pentru rasaduri

Desigur, aceasta nu este singura metoda de a folosi cojile de oua. Daca o sa rupi coaja pe jumatate, aceste jumatati pot fi folosite pentru a planta diverse rasaduri. Nu uita sa faci si o gaura in partea de jos a cojii, pentru ca e nevoie ca solul sa fie drenat.

Citeste si: Verificare oua proaspete. Cum sa iti dai seama folosind acest test

Dupa ce rasadurile au iesit, avantajul este ca le poti planta cu tot cu coaja in pamant. Este o metoda ingenioasa, dar mai ales ecologica. Nu vei mai folosi tavitele alveolare din plastic, asa ca totul va fi reciclat.

Nu in ultimul rand, cojile de oua pot fi folosite pentru a hrani pasarile din gradina sau porumbeii. Chiar si pasarile pot beneficia de aportul de calciu, inainte si dupa ce depun ouale. Totusi, ai grija sa sterilizezi cojile in cuptor, inainte de a iti hrani pasarile din curte.