Verificare oua proaspete. Cum sa iti dai seama folosind acest test
Verificare oua proaspete. Cum sa iti dai seama folosind acest test

Verificare oua proaspete. Cum sa iti dai seama folosind acest test


Verificare oua proaspete. Afla cum sa iti dai seama daca ouale pe care le ai in casa sunt proaspete. Iata cel mai simplu test pe care il poti face, prin care vezi daca poti sau nu sa consumi ouale din frigider.

Sub nicio forma nu recomandam sa consumi oua vechi, asa ca testeaza-le inainte folosind acest truc. In acest fel, vei evita si intoxicatiile alimentare!

Cat timp rezista ouale proaspete?

Verificare oua proaspete
Verificare oua proaspete

Verificare oua proaspete. Cu cat ouale sunt mai proaspete, cu atat acestea sunt mai gustoase si aroma este mai bogata. Daca nu ai mancat niciodata oua proaspete de tara, atunci cu siguranta o sa crezi ca ce spunem noi sunt niste prostii, insa trebuie sa stii ca este adevarat.

Ouale proaspete au un galbenus de culoare aurie, acesta este mai cremos si nu se sparge asa de usor, in comparatie cu cele cumparate din supermarket. Drept urmare, am decis sa iti aratam cum sa verifici daca ouale pe care le-ai cumparat sunt proaspete, dar si cum ar trebui sa le pastrezi pentru ca acestea sa reziste cat mai mult timp.

Atunci cand cumperi oua proaspete de tara nu e necesara o verificare si trebuie sa stii ca acestea rezista in functie de cum procedezi atunci cand le pui la frigider. Daca decizi sa speli ouale si sa le cureti inainte de a le pune in frigider, atunci acestea vor rezista aproximativ 2 luni.

In cazul in care nu le cureti si le pui in frigider, ouale proaspete vor rezista aproximativ 3 luni. Totodata, ouale spalate si curatate isi vor pierde din aroma. Asa ca, iti recomandam sa le pui in frigider, fara sa le cureti.

Atunci cand cureti oul indepartezi si stratul protector de pe coaja. Acest strat are rolul de proteja oul de bacterii si dar si de expunerea cojii la aer.

Cum sa pastrezi ouale proaspete. La frigider sau la temperatura camerei?

Oua tinute la frigider
Oua tinute la frigider

Pentru ca multi se intreaba cum trebuie sa pastrezi ouale proaspete, am decis sa lamurim si acest aspect. Cum este mai bine? La frigider sau la temperatura camerei? Care este cea mai buna metoda pentru a nu face acea verificare a unor oua proaspete.

Ei bine, majoritatea dintre noi cred ca cea mai buna metoda de a tine ouale proaspete pentru cat mai mult timp este sa le pastrezi in frigider. In general, ouale cumparate din magazin sunt tinute la rece, asa ca este necesar ca pe acelea sa le tii in frigider.

Daca scoti ouale din frigider, atunci incepe sa se formeze condens pe coaja, iar acest lucru duce la formarea bacteriilor. Atunci cand ai pus ouale la frigider, nu mai este cale de intors, asa ca trebuie sa le pastrezi doar la temperaturi scazute. Daca nu o sa faci acest lucru, atunci nu mai are rost sa faci o verificare a unor oua proaspete.

In cazul in care vrei sa pastrezi ouale proaspete aduse de la bunici, lucrurile stau altfel. Acestea pot fi pastrate si la temperatura camerei, insa tine cont de faptul ca si calitatea acestora va scadea mai repede.

O zi in care tii aceste oua la temperatura camerei este echivalenta cu o saptamana in care ouale sunt tinute la frigider.

Verificare oua proaspete. Iata cel mai bun test

Test verificare oua proaspete
Test verificare oua proaspete

Verificare oua proaspete. Iata cum sa iti dai seama daca ouale din frigiderul tau nu mai sunt bune. Care este cel mai simplu test pe care il poti face inainte de a le manca si cum poti sa eviti o intoxicatie alimentara.

Ei bine, cel mai simplu test este sa umpli o cratita sau un pahar cu apa rece. Urmatorul pas este sa pui ouale in apa. Daca ouale se duc la fundul cratitei, atunci acestea sunt bune de mancat, insa daca vor pluti te sfatuim sa le arunci, pentru ca s-au stricat.

Acest lucru se intampla deoarece ouale isi pierd o parte din fluide prin porii din coaja, asa ca se umplu cu aer. Ouale vechi sunt mai usoare, asa ca vor pluti la suprafata apei.

Nu mai aducem in discutie faptul ca daca ouale miros urat sau daca pe cutie sau cofraj data expirarii a fost depasita cu mult. Aici nu mai e vorba de o verificare a unor oua proaspete.

De asemenea, unii producatori marcheaza cutia cu oua folosind o serie de numere de la 000 la 365 sau 366, in cazul in care este an bisect.

Asadar, atunci cand vei gasi numarul 000, acest lucru inseamna ca ouale au fost ambalate la data de 1 ianuarie. Daca vei gasi numarul 363, acestea au fost ambalate pe data de 28 decembrie.

Afla si cum sa fierbi ouale fara sa crape sau cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort.